10 месеца затвор за продавач на бебета

Снимка: Архив

10 месеца ще лежи зад решетките жител на Айтос за трафик на две бременни жени в Гърция, чиито новородени бебета продал.

Наказанието постанови Варненският районен съд, след като 38-годишният мъж си призна вината и се споразумя с прокуратурата. В съучастие със свой роднина в началото на октомври 2013 г. той уговорил две бъдещи майки от Варна да пътуват с него до Гърция и след като родят, да се разделят с рожбите си срещу процент от продажбата им.

Първото пеленаче било изтъргувано в края на 2013 г. и родилката  получила обещаните 2000 евро. За второто сделката се проточила до май следващата година, като трафикантът платил на майката част от договорените 3200 евро.

Властите влезли в дирите на айтозлията през есента 2014 г., когато той бил обявен за общодържавно издирване. Издадена била и Европейска заповед за ареста му. След две години, през септември 2016 г. мъжът с инициали Х.Т. бил заловен на границата при опит да се завърне в България. Присъдата му е окончателна и влиза в сила веднага.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.