Съдът в Страсбург: Българското правителство да осигури на прогонените от Войводиново роми жилища

Активни потребители: Салатите са замърсени с нитрати и бактерии Провериха марули и зелен лук

Дракула живял в свищовска резиденция Проф. Николай Овчаров започва разкопки в местността Калето

Министърът на отбраната на Шри Ланка подаде оставка, заради атентатите

БСП внесе оригинала на записа „Ало, Банов съм” в Апелативна специализирана прокуратура

Арестуваха изнудвачи, искали от емигрант 20 хиляди паунда

Премиерът във Варна: Загубихме две години за „Хемус“ заради отчуждителни процедури

Елена Йончева: България се намира в безспорно авторитарно управление

Байдън кандидат за президент на САЩ

Румяна Арнаудова: Доказателствата сочат, че къщата край Сандански е използвана само от Александър Манолев

Хубчев с оставка, Боби отрича

Справедлива оценка за защитените видове Търси се и лоби за регулиране на хищниците

Секретарят на община Чупрене ще изпълнява временно длъжността кмет

Алмодовар и Джармъш в конкуренция за „Златната палма”

Работата по проекта на Стратегията за детето е спряна по разпореждане на премиера Борисов

10 месеца условно за агресивна майка била учителка в Севлиево Осъдената трябва да прати на потърпевшата 2000 лева обезщетение

Снимка: Архив

След внесен обвинителен акт от Районна прокуратура – Севлиево, 28-годишна жена,  нанесла побой на учителка, е осъдена на десет месеца условно  с 3-годишен изпитателен срок. Съдът е уважил и предявеният граждански иск в размер на 2000 лева.
Румена М. е призната за виновна за това, че на 6 януари миналата година около 10.05 часа в Севлиево, в класна стая на 2“а“ клас и в коридор на СОУ „Васил Левски“,  чрез удари и драскане с ръце в областта на главата и лицето, причинила лека телесна повреда на Емилия К. Потърпевшата е старши учител, а травмите са и нанесени при и по повод изпълнение на службата и функциите й.
Пострадалата е начален учител и класен ръководител, като преподавала и  английски език. В злополучния ден преди началото на третия учебен час,  учителката  влязла във 2 а клас, където се срещнала с класния  ръководител на този клас. В този момент една от ученичките – дъщеря на обвиняемата,  помолила да бъде освободена, за да отиде до дома си да се преобуе, понеже си била измокрила краката.

Двете учителки преценили, че не е необходимо, понеже детето вече се било преобуло с екипа си за физическо възпитание, а и нямало възрастен негов роднина, който да го придружи до дома му. По време на  учебният час ученичката се опитала да се свърже по мобилния си телефон с майка си. Учителката преценила, че използвайки в час мобилният си телефон, ученичката пречи на  провеждането на учебните занимания и взела телефона, но той продължил да звъни. Учителката отговорила на едно от позвъняванията, като установила, че разговаря с майката на детето – обвиняемата Румена М. и я уведомила, че в момента се провежда учебен час, като едновременно с това я помолила да престане да звъни, защото пречи на работата. Няколко минути по-късно обвиняемата отворила вратата на класната стая и извикала дъщеря си да излезе навън.

Учителката  помолила обвиняемата да напусне класната стая, но тя започнала да се държи агресивно, да обижда преподавателката и едновременно с това да я блъскала в гърдите с ръце, да скубе косата й и да удря с юмрук в лицето.
Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Защо при бай Тошо такива неща не ставаха и нямаше условни присъди?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.