10 млн. долара награден фонд на "Fortnite"

10 млн. долара ще бъде наградният фонд на "Fortnite" в десетия сезон на 3D фентъзито. Това обявиха от създателите на играта "Epic Games". Серията "Fortnite Champion", за която е предвидена внушителната сума, започва на 17 август.

Събитието ще се развива в 3 кръга, като ще се провежда всеки уикенд в продължение на пет седмици. Най-добрите отбори ще продължат към финалите на сезон 10. Шампионът ще бъде определен в заключителни сблъсъци, които ще се играят онлайн в периода 20-22 септември.

В края на миналия месец 16-годишният Кайл „Bugha“ Гирсдорф спечели световното първенство по „Fortnite“. Той прибра рекордните за солов играч в геймърски турнир 3 милиона долара.

„А 10 години по-рано най-впечатляващата сума, прибирана от победител в турнир бе 86 265 хиляди в американската валута – припомня сайтът на „ESPN”. - Толкова прибра Лий "Jaedong" Джей-донг на състезание по "StarCraft: Brood War" и всички си мислеха, че геймингът вече се е развил“.

Финалите на световното по "Fortnite" се състоя в Ню Йорк. В него участваха общо 100 души от цял свят, както и 40 млн. геймъри в предварителните кръгове.

Коментари

Задължително поле