7 години затвор за мъж, опитал за мине границата с 25 кг екстази

Кейн иска триумф в Лигата на нациите

Англия с вундеркинди

Арестуваха 35-годишен мъж, изнасилил бившата си съпруга

Росен Желязков: Има съществен интерес към концесията на Летище София

Не пускат „Асикс“ да облича „лъвовете“

Продадоха последната дъвка на Съра за почти 1 млн. лева

Освободиха кмета на Червен бряг след снемане на показания

Тайните за красота на Виктория Бекъм

Организират риболовен турнир на яз. “Палици“ в Еленския Балкан

Германските християндемократи искат ЕНП да замрази членството на партията на Орбан

Жена от Монтана даде на два транша 7200 лева, третата „вноска” от 5000 лева оцеля

БДЖ пита експерти и заинтересовани за проекта за закупуване на нови влакове

Цветанов отрече договорка с бивш служител на ГЕРБ за заменените му апартаменти

Парламентът прие промени в Закона за чужденците заради Брекзит

10% от всички деца се раждат недоносени Все повече бебета се появяват на бял свят преждевременно

SSСАГБАЛ “Шейново” е третото лечебно заведение в страната по обем приемани раждания.

Около 10% от всички деца в България са недоносени, като с годините се наблюдава постепенно увеличаване на преждевременните раждания, обясни пред “Труд” д-р Донка Узунова, началник на отделението по неонатология в болница “Шейново”. Лечебното заведение е третото в страната по обем приемани раждания и разполага с 11-12 кувьоза и с 5 апарата за специално обдишване. Те обаче не са достатъчни предвид появата на все повече недоносени бебета.

“Ние се ръководим от мотото “Всеки живот е безценен!” Неонатологията не е просто медицинска специалност, а призвание, грижа, помощ, съпричастие”, по думите на д-р Узунова.

Доброто оборудване с консуматив и апаратура, както и последващите грижи, са от изключителна важност за минимализиране на последващи увреждания и инвалидизация на недоносеното детето. Дарителската кампания “Избери, за да помогнеш” набира средства за апаратура, консумативи и рехабилитация за недоносени деца.

У нас вече се осъществява лечение чрез апарати за обдишване по възможно най-щадящ и безопасен начин чрез нов метод – НАВА. Консумативите за това изискват допълнителни средства за всяко едно бебе. Те са индивидуални, с определени софтуери, иновативни и надеждни. Приложението им стартира в болница “Шейново” и дава големи надежди за ефикасност с най-малко усложнения.

Повече информация за проекта на www.izberi.rbb.bg. Дарения в подкрепа на кампанията могат да се направят чрез SMS с текст DMS START на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори или чрез превод по банкова сметка: IBAN:BG27SOMB91301027523102; BIC:SOMBBGSF; Общинска банка; Получател: САГБАЛ Шейново; Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.