10-то издание на детския балетен фестивал "С любов за танца" ще се проведе от 1 до 4 юни

 

Юбилейното 10-о издание на международния детски балетен фестивал "С любов за танца 2017" ще се проведе от 1 до 4 юни на сцената на Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив. От 1999-а насам фестивалът се провежда през година, а в него участват талантливи деца от България и чужбина. Той е част от културната програма на Община Пловдив и се организира от Балетно студио "Буратино" и фондация "Буратинобалет".

В тазгодишното издание ще участват деца и ученици от 10 български града, от Италия, Гърция, Турция, Македония, Русия, Англия и Китай. В програмата са включени открити уроци от водещи специалисти в областта на балетното изкуство, като изявите на участниците са открити за публиката. Тази година организаторите са подготвили много и интересни изненади за всички участници.

По традиция тържественото откриване съвпада с Международния ден на детето - 1 юни. Точно в 19.30 часа започва спектакълът "Една представа за щастие" по музика на Жорж Бизе в изпълнение на домакините от балетно студио "Буратино". На 2 и 3 юни публиката ще има удоволствието да види изявата на гостите от България и чужбина, а на 4 юни в 19 часа е тържественото закриване и гала концертът на наградените.

poster_17-1

Коментари

Задължително поле