10 000 лв. гаранция за румънеца, прегазил дете на паркинг в Морската градина

Паркингът до зоокъта в Морската градина, където Крецу прегази момиченцето.

Румънският гражданин Адриан Крецу, който на 29 юни прегази с колата си 5-годишната Радослава на паркинг в Морската градина, излиза от ареста срещу 10 000 лв. парична гаранция. Това постанови окончателно Варненският апелативен съд, пред когото 32-годишният румънец обжалва задържането си под стража.

Крецу ще бъде освободен веднага, след като внесе гаранцията, която е съобразена с доходите му и с тежестта на повдигнатото спрямо него обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, посочиха магистратите. Решението те взеха, след като румънските власти изпратиха справка, че съдебното досие на мъжа е чисто и той няма административни наказания.

Крецу живее и работи близо до Констанца - на по-малко от 2 часа и половина път от Варна, където има постоянен адрес и семейство. Затова съдът счете, че няма реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, ако е на свобода. Съдът разясни на Крецу какви ще са последствията, ако не се яви пред разследващите, когато бъде призован и посочи, че в държавите членки на ЕС са предвидени множество правни механизми за водене и приключване на наказателни производства и признаване на присъди.

Коментари

Задължително поле