На 12 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 12.11.2019

Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

100 лв. глоба за избирател, обиждал и псувал кмет, кандидат за нов мандат

Глоба от 100 лв. е постановил Районният съд в Търговище за избирател, който обиждал и псувал кмета на селото си, който бил и кандидат за нов мандат. Хулиганството е станало към 19,40 часа на самите избори. Тогава пред читалището в центъра на селото се били събрали много хора. Дошъл и настоящият кмет, който бил кандидат за нов мандат. Избирателят Х.Я. се нахвърлил със словесна атака върху човека от властта. Обиждал го и го псувал.

„Наричал го крадец, искал му обяснения какво е направил през двата си мандата“, става ясно от мотивите на съда.

Полицай му направил забележка, но редовият гражданин не престанал и се наложило да дойде патрул от Търговище, който го отвел в ареста. Съставен му бил акт за хулиганското поведение и нарушаването на обществения ред.

По-късно избирателят пояснил, че бил гневен, защото смятал, че кметът на селото не му помогнал за отпускане на помощи за детето му.

„Съдът отчете материалното и семейно положение на Х.Я., проявеното съжаление и разкаяние, като намери, че този размер наказание съответства на тежестта и обществената опасност на деянието и на дееца и ще въздейства поправително и възпитателно спрямо нарушителя“, пише още в мотивите на съда.

Обижданият кмет пък досега е бил издиган от ГЕРБ, но на тези избори управляващата партия излязла с нов кандидат. Той пък се кандидатирал от друга партия. На вота обаче е спечелил кандидатът на трета формация.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.