100 000 евро за двустаен до морето

Снимка: Авторът
Районът край Борисовата градинка е сред предпочитаните места за избор на жилище в Бургас.

Рекорд в Бургас

Раздвижване на пазара

Хубавите жилища са кът, търсенето надвишава предлагането

Цените на имотите в Бургас бележат рязък скок нагоре с около 3- 5%. В момента търсенето е много по- голямо от предлагането. Купувачи са бургазлии, които са решили да вложат парите си в най-сигурното по време на криза - недвижим имот. Правят го като инвестиция за децата си или с намерението през лятото да отдават квартира под наем за туристи.

Другата група купувачи са от вътрешността на страната, избрали морския град заради повече възможности за работа, туризма и морето.

Най-търсени са двустайни и тристайни апартаменти, казаха брокерите. Купувачите обаче искат светли сгради, ново строителство и предпочитат районите в центъра на Бургас или жк “Лазур”, който е най- близо до морето.

Най-евтиният апартамент с квадратура на двустаен в момента - 46 квадрата се предлага в баровския квартал “Сарафово” за 27 300 евро, и е еднопространствен. 50 квадрата в центъра на Бургас в същото време се предлагат за 95 000 евро, на първия етаж.

Предлагането на хубави апартаменти е кът. Наскоро двустаен суперлукс, до морето, бил продаден дори за 100 000 евро. Тристайните жилища вървят около 1200 евро на квадрат, ако са нови, светли и близо до училище или детска градина.

Големите четиристайни жилища в широк център, които обаче се нуждаят от основен ремонт, вървят по 80- 82 000 евро. Продължава тенденцията млади семейства да търсят луксозни имоти в близките села. Очакванията са цените на имоти край морето да скочат още, особено с наближаване на летния сезон, казаха брокерите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти