1000 лв. глоба за "стаж" по пътищата

Пълнолетно и трудоспособно момиче, получавало доходи по неморален начин беше наказано с 1000 лв. глоба. Административната санкция на Районния съд в Шумен е за 19-годишната И.Х., която в доста дълъг период не се занимавала с обществено полезен труд, а трупала стаж по главни пътища. По специално "работното й място" било в района на 5-ти километър край Шумен от февруари до края на август миналата година. Чак в последния ден на август жрицата се уморила от срещи и отвеждания в РУ-Шумен и решила да се премести в местността "Райковец" край с. Ивански. Там униформените също я намерили и разобличили, че е реализирала 100 лв. доходи от сексуални услуги.

Преди това поне 11 пъти я засичали в района на 5-ти километър да се предлага на шофьори и пътници. Момичето нямало лични документи и поне три пъти я отвеждали в полицейското управление за установяване на самоличност, където й съставяли актове.

И.Х. е от варненското село Белоградец и стриктно пътувала на 50 км. до Шумен, за да изкарва пари. Преди да търси клиенти по нашите пътища била за кратко в Германия. Признала е, че не работи по трудов или граждански договор, а се издържа единствено от проституция. До момента не е осъждана и затова магистратите са решели, че административна санкция в минималния предвиден размер ще породи възпитателната и превантивна функция у обвиняемата. Глобата може да се обажалва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони