1000 лв. глоба за фирмата, чиято кола разпръскваше прах вместо да го чисти

1000 лева глоба е отнесла фирмата, чиято сметосъбирачка машина беше заснета преди дни да бълва облак прах докато уж почиства асфалта, по който се движи.

На 10.01.2018 г. към 11,30 ч. инспектори от Столичен инспекторат при текущ контрол са установили 2 броя мотометачки на бул. „България“, при чиято работа след тях се вдига шлейф от прах.

Машините са спрени на място за изясняване на проблема. Едната от тях е имала техническа неизправност и се е прибирала в базата. На втората е била свършила течността в оросителната система, което е недопустимо съгласно изискванията на т.5.1. от Техническите спецификации, неразделна част от Договора на фирмата, съобщиха от инспектората.

Санкцията, съгласно т.7, Раздел I от Таблица 2 „Санкции за неизпълнение на дейностите по почистване на улици и други места за обществено ползване“ от Техническите спецификации, е 1 000 лв., с които е глобена фирмата. Всички фирми писмено са предупредени да упражняват по-строг контрол за изправността на техниката, с която работят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони