1000 лв. глоба за родител, убил зло куче

Снимка: Архив

Отнемат му и пушката

Мъж от шуменското село Висока поляна, който застреля с ловна карабина безпризорно куче, нападнало детето му, беше наказан с административна санкция 1000 лв. глоба. Решението на Районния съд в Шумен е за 28-годишният А.Д. за проявена жестокост към кучето и незаконно причинена смърт на публично място.

Бащата на две деца застрелял четириногото насред центъра на селото на 31 март, защото се ядосал, че то нападнало 5-годишния му син. Докато А.Н. пиел кафе с други мъже пред магазина, детето му играело и той видял как едно от две скитащи кучета се спуснало към момчето, изплашило го и то ревнало. Бащата се втурнал и изгонил псето, което и друг път нападало хора. После с автомобила си отишъл до дома си и се върнал с ловна карабина ТОЗ. С два изстрела в главата умъртвил кучето, солжил го в чувал и изнесъл трупа извън селото.

Случаят щял да остане без последствия, но очевидец, пожелал анонимност, позвънил в полицията и издал съселянина си за проявената жестокост. Зоополицаи дошли на място на другия ден и открили трупа на животното, иззели от стрелеца и пушката, снабдена с оптически прибор. Магистрати са постановили оръжието да бъде отнето в полза на държавата. От решението им става ясно, че при определяне размера на наказанието, са отчетени освен чистото съдебно минало на бащата, но и подбудите да извърши престъплението, като човек който полага грижи за малолетно дете.

Наказанието подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право