1000 лева глоба за любов с непълнолетна

Снимка: Николай Каламов

Съдът в Петрич намали наполовина исканата от прокуратурата присъда от 2000 лв. на 20-годишен за любов и съжителство с непълнолетна. И. С., който живее на улица „Здравец” в ромската махала на града, ще плати санкция от 1000 лева за извършеното от него престъпление.

Като пълнолетно лице той заживял на съпружески начала, без да е сключил брак, с 15-годишната си съседка А. М. Обвиняемият е неграмотен, неосъждан и безработен. През 2014 г. той и изгората му се сближили - ходели на разходка заедно, започнали да излизат и взаимната им симпатия помежду им за около един, два месеца прераснала в по-дълбоки чувства на обич и привързаност.

Първоначално се срещали тайно от родителите си, тъй като момичето било малко. В началото на 2015 г. двамата извършили полов акт. След това двамата уведомили родителите си за връзката си. Те се съгласили децата им да се оженят. Направили сватба по ромските обичаи и девойката заживяла на съпружески начала с обвиняемия в дома на родителите му.

В резултат на любовта им на 24 април тази година им се родила дъщеричка. И до момента тримата живеят заедно в дома на обвиняемия. Магистратите освободиха от наказателна отговорност мъжа и му наложиха глоба от 1000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право