1000 лева награда за написване на текст на химн на Търговище

Kметът - д-р Дарин Димитров

Конкурс за текст за химн на Търговище обяви кметът д-р Дарин Димитров. В написването му могат да участват автори от цялата страна без каквито й да е ограничения, стига да декларират, че представят оригинални творби.

Срокът за представяне на творбите е 23 декември, като те трябва да се изпращат на адреса на Община Търговище или електронен адрес [email protected].

Конкурсните материали ще бъдат разгледани от жури, което ще селектира пет предложения. Те ще бъдат публикувани на сайта на Общината, където ще има възможност за гласуване. Крайната дума обаче ще има журито. По избрания текст ще бъде написана музика. Изпълнението ще бъде поверено на местно състави, а за първи път химнът трябва да прозвучи на празника на Търговище на 14 май.

По време на панаирната седмица през май ще бъде и награждаването на спечелилия поетичната надпревара. Най-добрият текст ще получи 1000 лева. Предвидени са две поощрителни награди.

Община Търговище ще има изключителното право да използва създаденото произведение, съгласно Закона за авторското право и сродните му права, съобщиха от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони