1000 работни места открити в Индустриалния парк на Шумен

Градят инфраструктура в нова зона от 680 дка

Повече от 1000 работни места са открити в Индустриалния парк на Шумен от трима инвеститори, които изградиха свои производства. Още две фабрики се изгражадат, а пет са в процес на проектиране. Водят се преговори с още четирима потенциални инвеститори. Това обяви пред журналисти в четвъртък изпълнителният директор на индустриалната зона Николай Тончев. Преди това ръководството на Парка и кметът на Шумен Любомир Христов се срещнаха със Стойчо Стойчев от Българската агенция за инвестиции.

"Заедно с общината сме успяли да убедим инвеститорите, че тяхното място е в Шумен. В парка създаваме максимално добри условия за тях", каза Тончев. Градоначалникът Христов пък подчерята, че за две години са привлечени общо 11 инвеститори, водят се и още разговори. Предстои в парка да се изгради инфраструктурата на нова зона С, която е на 680 дка. В нея ще могат да се предоставят още по-големи парцели от 40-50 дка, които са по-търсени. В момента има терени в зона А, но те са маломерни.

Следващата седмица предстои работна среща в Министерството на икономиката, за да се обсъди евентуална финансова помощ от държавата за Индустриалния парк, каза кметът.

"Проблем за област Шумен и за развитието на Индустриалния парк остава забавянето на строежа на магистрала „Хемус“ и недостигът на работна ръка", коментира Тончев пред представителя на Агенцията. Известно е, че някои от заводите карат работници от съседни области. Както "Труд" писа, Агенцията обяви община Шумен на церемония преди седмица за инвеститор на 2017 г., заради привлечените производители в Парка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции