1000 км пробег с едно зареждане

Новият вариант на мек хибрид Ford Kuga се отличава с мощност, нисък разход на гориво и дълъг пробег.

Ford Kuga попълни гамата си с хибриден вариант

Кратки дистанции се изминават само на ток

С представянето на пълния хибрид Kuga FHEV завърши окомплектоването на новата моделна гама на популярния SUV на Ford. Този вариант комбинира 2,5-литров бензинов двигател с мощност 152 конски сили и електрически мотор с капацитет 125 конски сили. Общият ресурс на хибридната система възлиза на 190 конски сили. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 9,6 секунди, а максималната скорост е 196 км/ч.

Бензиновият двигател работи по цикъла на Аткинсън и автоматично зарежда батерията, в която се акумулира и регенеративна енергия при движение и спиране. При този вариант на пълен хибрид липсва кабел за външно зареждане от контакт. Водачът не прави нищо друго, освен да сипва гориво в резервоара и не трябва да мисли къде да включва колата за зареждане в електрическата мрежа. Автомобилът автоматично и безпроблемно преминава между движение на електричество и бензин.

Компактният SUV модел Ford Kuga е удобен за семеен автомобил.

Пълният хибрид е с постоянно задвижване на четирите колела. Средният разход на гориво е на нивото на пестелив дизелов автомобил - 5,4 л. Бензиновият резервоар с вместимост 54 л осигурява пробег до 1000 км с едно зареждане. Силовата тяга се предава към колелата през безстепенна автоматична трансмисия, която подражава на познатите превключвания на предавките на конвенционален автоматик. Батерията с течно охлаждане и капацитет 1,1 киловатчаса позволява да се изминават кратки отсечки изцяло на електричество и подпомага двигателя с вътрешно горене.

Моделът Kuga FHEV е оборудван стандартно с гнездо за безжично зареждане на телефони в купето, инфо-развлекателна система SYNC 3, сензорен екран с размер 8 инча и премиум аудио. Опционално се предлага най-новата технология на Ford за автоматично спиране при опасност от страничен удар при навлизане в кръстовище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили