1000 лв. глоба за член на СИК, гласувал два пъти за Европарламент

66-годишният член на секционна избирателна комисия в с. Писарово бе наказан с 1000 лв. глоба от Районния съд в Генерал Тошево за това, че е гласувал два пъти на изборите за Европейски парламент на 26 май 2019 г., съобщиха от прокуратурата.

Георги Ст. попълнил декларация, че ще гласува в секцията в Писарово, където бил член на комисията. Пуснал бюлетина там, а по време на почивката си в изборния ден отскочил до Генерал Тошево и повторно упражнил правото си на вот в секцията, където се води по постоянен адрес. След това се върнал в Писарово и продължил да изпълнява задълженията си като член на СИК.  

След като дублажът бил разкрит, срещу Георги било образувано досъдебното производство по член 168, ал. 2 от НК. Мъжът си признал вината и поискал да сключи споразумение с Районната прокуратура в Генерал Тошево. Заради чистото му съдебно минало, липсата на криминална регистрация и оказаното съдействие за разкриване на обективната истина по време на разследването от обвинението предложили той да бъде освободен от наказателна отговорност и наказан с глоба.  

Магистратите приеха споразумението и наложиха административна санкция на Георги Ст. Съдебното решение може да се обжалва пред Добричкия окръжен съд. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони