На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

„101 каба гайди“ поведоха участниците в международен фестивал в Сливен

С дефиле по главната улица на Сливен започна Международният детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. В дефилето се включиха участници във фестивала, а шествието поведоха изпълнители от прочутия оркестър „101 каба гайди“.

Фестивалът бе открит с официална церемония на централния площад „Хаджи Димитър“. Под звуците на химна на Република България и „Одата на радостта“ бяха издигнати националното знаме на Република България, знамето на Европа и знамето на фестивала.

„За 21-ви път Сливен е домакин на Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. На това знаково за нашия град място съм щастлив да приветствам нашите гости от Монголия, Полша, Сърбия и Украйна! В трите фестивални дни, децата на Сливен ще ни представят красотата на народните песни и танци. Ще ни позволят да се докоснем до техните традиции и култура“ – заяви в словото си кметът Стефан Радев. Той допълни, че през фестивалните три дни градът ще бъде по-цветен и по-красив благодарение на децата.

Деца от четири държави гостуват в Сливен, за да покажат талант и умения и да намерят нови приятели. На открита сцена бяха приветствани участниците от Монголия, Полша, Сърбия, Украйна и България. Заради непредвидени обстоятелства групата от Турция не успя да се присъедини към останалите гости.

Фестивалът ще продължи до 18 май. Организатор е общината, с подкрепата на Регионално управление на образованието и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс в Сливен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.