Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

“101 каба гайди” поведоха участниците в международен фестивал в Сливен

С дефиле по главната улица на Сливен започна Международният детски фолклорен танцов фестивал “Приятелство без граници”. В дефилето се включиха участници във фестивала, а шествието поведоха изпълнители от прочутия оркестър “101 каба гайди”.

Фестивалът бе открит с официална церемония на централния площад “Хаджи Димитър”. Под звуците на химна на Република България и “Одата на радостта” бяха издигнати националното знаме на Република България, знамето на Европа и знамето на фестивала.

“За 21-ви път Сливен е домакин на Международния детски фолклорен танцов фестивал “Приятелство без граници”. На това знаково за нашия град място съм щастлив да приветствам нашите гости от Монголия, Полша, Сърбия и Украйна! В трите фестивални дни, децата на Сливен ще ни представят красотата на народните песни и танци. Ще ни позволят да се докоснем до техните традиции и култура” – заяви в словото си кметът Стефан Радев. Той допълни, че през фестивалните три дни градът ще бъде по-цветен и по-красив благодарение на децата.

Деца от четири държави гостуват в Сливен, за да покажат талант и умения и да намерят нови приятели. На открита сцена бяха приветствани участниците от Монголия, Полша, Сърбия, Украйна и България. Заради непредвидени обстоятелства групата от Турция не успя да се присъедини към останалите гости.

Фестивалът ще продължи до 18 май. Организатор е общината, с подкрепата на Регионално управление на образованието и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс в Сливен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете