1013 избирателни секции в Пловдив-град и област за вота на 26 март

Снимка: Архив

Общо 1013 ще са избирателните секции на територията на Пловдивска област за предсрочните парламентарни избори за 44-о Народно събрание тази неделя. В 17-те общини на региони техният брой ще е 535, а останалите 478 ще са в Пловдив-град, а 14 от тях ще са в болничните и социалните заведения в в ареста.

Ще има 5 мобилни секционни избирателни комисии - във всеки район по една с изключение на "Източен", откъдето до 20 март не е постъпила нито една молба. В 16-а и 17-а РИК Пловдив-град и Пловдив-област няма да има машинно гласуване в нито една секция. 311 590 са жителите на Пловдив с право на глас, като 1287 от тях ще гласуват за първи път на 26 март на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Жалбите, които са постъпили до този момент и в РИК 16 и 17 са свързани с неправилно разлепени плакати или поставянето на агитационни билбордове с непозволени символи на тях. Един билборд на територията на Асеновград е бил премахнат. От 17-а РИК са проверили сигнал за извършена агитация на турски език, но се е оказал недействителен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони