103 председатели на общински съвети заседаваха в Пловдив

103 председатели на Общински съвети от цялата страна пристигнаха днес след обяд в Пловдив за участие в 15-ото Общо събрание на НАПОС (Националната асоциация на председатели на общински съвети). По време на форума в парк-хотел „Санкт Петербург“ ръководството на НАПОС направи отчет за свършеното през 2016 г., когато основен акцент е било обучение на съветниците по въпроси и закони, касаещи местното самоуправление.

103 председатели на общински съвети заседаваха в Пловдив

Над 600 общински съветници са били запознати в детайли със закона за общинската собственост, закона за устройство на територията и закона за местните данъци и такси. Председателят на УС на НАПОС Красимира Германова, която е шеф на ОбС-Созопол, разкри, че експерти на асоциацията са използвани и от Народното събрание при промяна на определени закони. Общото събрание на Асоциацията гласува бюджета и програмата си за 2017 г., в която акцентът е върху законодателството, касаещо местното самоуправление, и върху повишаване на административния капацитет.

103 председатели на общински съвети заседаваха в Пловдив

Освен 103-те председатели на ОбС начело с шефката на пловдивския парламент Савина Петкова на форума присъстваха и временно изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Розалин Петков, кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов, който е председателят на Контролния съвет на Националното сдружение на общините в България, и представители на Националната асоциация на секретарите на общините.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.