104 декара нови гори залесиха в Омуртаг

гора

35 декара с нови гори са залесили тази пролет работниците и служителите на Държавното горско стопанство в Омуртаг, съобщиха от Североизточното държавно предприятие. Заедно със залесените през миналата година новите масивите в района вече са 104 дка.

В новите горски площи има основно зимен дъб, благун и цер, а сега и тополи, уточниха от предприятието. За сравнение на увеличената програма за залесяване от там посочват, че през 2016 г. в района на ДГС в Омуртаг са били създадени 43 дка. насаждения.

За младите гори, които са създадени в последните пет години, се полагат специални грижи, за да не ги заглушат тревата и храстите. Това са установили проверки на предприятието на място.

По тяхна информация, след няколко години жителите на Омуртаг и съседните села ще могат да видят поредните млади гори създадени от лесовъдите в райони.

В стопанството се подготвят и нови площи за залесяване. През 2019 година на мястото на повредените гори ще има нови. При естествено възобновените гори ще бъдат извършени дейности, които ще подпомогнат развитието на подрастващите.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.