Отличиха шуменски прокурори

Белодробната болница в Търново планира приходи от 877 000 лева за тази година Дружеството разполага със собствени средства в размер на 584 000 лева

Oще чакаме част от оборудването на АЕЦ „Белене“

Конституционният съд прие като доказателства заявленията на Делян Добрев за оставка и за оттеглянето й

1 г. условно и 500 лева глоба за бивш сътрудник на Бареков, помлял пиян три коли в Търново

Роси от Малта: „Левски“ гони трофей този сезон

Отпадна идеята за двойно по-скъпа „Синя зона” в София при мръсен въздух Изцяло ще се забранява паркирането на някои места в столицата, обмислят от СОС

Борисов и Заев: Договорът за добросъседство гарантира приятелски отношения между България и Македония

Момченце обгоря при игра с огън

Чипровци търси дарители за музея на килимарството

Премиерът Борисов: Категорично осъждам убийството на Оливер Иванович

Прокуратурата атакува сделката за имота на бул. „България“, на който НИКМИ иска да строи небостъргач

Премиерът Бойко Борисов кацна в Страсбург (СНИМКИ)

43-годишен мъж загина в София след падане от 15-я етаж

Министърът на екологията оттегли своя заповед

109 съдии искат по-високи заплати

Снимка: ТРУД

109 съдии от Софийския районен съд (СРС) са изпратили във вторник писмо до министъра на правосъдието (МП) Екатерина Захариева с искане да спази свое публично  обещание от септември.

Тъй като съдиите от СРС са по-натоварени от колегите си в други съдилища, законът предвижда за тях по-високо възнаграждение (СРС гледа 30% от делата на районно ниво у нас). Те обаче получавали колкото всички останали в страната или по-малко. На 16 септември Захариева обещала да отнесе въпроса до ВСС. На 3 октомври шефът на СРС Методи Лалов отново писал на министърката, както и на шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов. Не получил отговор. Вчера МП отвърна на 109-те съдии и обясни, че Захариева вече веднъж била писала на ВСС по въпроса. Правосъдният министър пак обеща да постави проблема за разглеждане в съвета.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

 1. Те и учителите искат по-височки заплати, че техните са смешно ниски, но никой не им обръща внимание и те продължават да живеят на въздух и вода. Същото да направят и съдиите от СРС..Щом учителите могат и в същото време работят при (даже по-тежки условия) от съдиите, значи и съдиите могат:) какъв е проблемот не разбираме?

 2. Нещо за размисъл:
  САЩ: 312 млн. население, 800 000 държавни служители;
  ХОЛАНДИЯ: 16 млн. население, 20 000 държавни служители;
  БЪЛГАРИЯ: 7 млн. население, 440 000 държавни служители.
  Чиновниците ни, предимно софиянци, в относителен порядък са 45 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от американските и 51 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от холандските.
  Пропорционално в държавния апарат у нас на заплата трябва да има около 9 000 души, а не цели 440 000,
  Покорните данъкоплатци им плащаме не само високите заплати, но и осигуровките, представяте ли си?
  Луди ли сме всички, или сме тъпи и глупави по рождение?
  акад. Петър Иванов, Демографски център към БАНИ

 3. Тея съдии осъдеха ли някои престъпник , коийто за 27 години ограбиха България …. Има една държава ограбина , и няма осъден ефиктивно престъпник , за ограбината държава , каква работа вършат , да пазят престъпниците коиито ограбиха България , те не са ли саочасници с бездеиствеето си … значи и те са престъпници , като не си гледат съвесно работа та , позволиха за 27 години да се ограби цчла държава … И какви пари търсят .. Те също са за затворите със престъпниците коиито ограбиха за 27 години България , те са криминална организация … Те ги пазят , и не ги съдят … Те не са ли ПРЕСТЪПНИЦИ .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.