11-годишен с фрактура на ключица, блъснат докато прибира кучето си от шосето

Шофьорът на автомобила опитал да избегне детето и едва не се попилял

11-годишен е с фрактура на ключица, след като изскочил на пътя да хване куче и бил насметен в средата на шосето от кола, която опитала да избегне удара и едва не се попиляла в дървета.

Инцидентът с момчето е станал към 19 часа в понеделник на пътя към търговищкото село Лиляк. Детето, което от котелското село Градец, отскоро било в Лиляк заедно с родителите си дървосекачи. Вечерта преди произшествието то се возело в каруца с други хлапета и съседка, а около тях бягало кучето им. Точно преди завой, малкият слязъл от каруцата да хване кучето си и така се озовал в средата на платното. В този момент насреща от завоя излязла кола „Форд Ка”, управлявана от 29-годишния К.Д. от Търговище.

Младият водач видял хлапето, но времето за реакция било малко, набил спирачки и завъртял волана, докато слисаното хлапето заковало в средата на пътя. Колата го закачила с лявата си предна част и то паднало, чупейки ключица. После автомобилът заорал край пътя, едва промушвайки се между две дървета. Пострадалото дете е откарано в болницата в Търговище без опасност за живота.

Шофьорът се разминал без тежки травми. Проверен е за алкохол и пробата е отрицателна, съобщиха от полицията в Търговище.

Инцидентът за малко не станал истинска трагедия, коментираха униформени. Благодарение на бързите реакции на водача станалото се разминало без фатални последици.

Коментари

Задължително поле