11 г. затвор за мъж, убил жестоко жена си, след като нарушил ограничителна заповед

Снимка: Архив

Окръжният съд в Кюстендил постанови 11 години затвор при строг режим за 64-годишния Ненчо Найденов за убийство на съпругата му, извършено с особена жестокост и при нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, предаде БТВ.

Отношенията между обвиняемият и 61-годишната му съпруга Лидия Найденова се влошили, след като той заминал за САЩ и получил информация от една от дъщерите си, че майка й нецелесъобразно изразходва получаваните от него пари.

След завръщането му в България между двамата съпрузи непрекъснато възниквали конфликти, а мъжът често проявявал агресия и многократно стигал до физическа саморазправа със съпругата си.

Жената сезирала Софийския районен съд и с искова молба по реда на Закона за защита от домашното насилие, й била издадена заповед за незабавна защита, с която на съпруга й се забранявало да я доближава на разстояние от 200 метра.

Три дни по-късно, през март 2018 година, двамата се срещнали в село Косово, община Трекляно и между тях отново възникнал скандал, завършил с убийство. Обвиняемият използвал пластмасова тръба и вила.

Найденов бил задържан на място, след като по-рано съпругата му успяла да подаде сигнал на спешния телефон 112. Когато дошлите служите на полицията го попитали за съпругата му, мъжът видимо спокоен отговорил, че я е убил преди 40 минути.

Коментари

Задължително поле