11 министри водят листи на ГЕРБ

Георги Марков и Антон Тодоров най-вероятно ще влязат в НС

Румяна Бъчварова и Зорница Русинова са на неизбираеми позиции в столицата

ГЕРБ залагат на 11 министри, които са поставили на челни места в листите си. Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Владислав Горанов и Томислав Дончев са водачи в по два района. Лидерът на ГЕРБ ще излезе срещу шефа на БСП Корнелия Нинова в 25-и МИР в София и срещу проф. Иво Христов от гражданската квота в Пловдив.

Основен опонент на Цветан Цветанов в Благоевград ще е журналистът Тома Томов, а във Велико Търново - Весела Лечева.

Томислав Дончев води листата в 23-ти МИР в София, където първи от БСП е говорителят на левицата Жельо Бойчев, а в Габрово противник ще му е Кирил Добрев.

Владислав Горанов е първи от кандидатите за депутати на ГЕРБ в 24-ти МИР в София, където БСП издигна Стефан Данаилов. Горанов води и в Силистра, където левицата хвърли в битка сина на социолога Михаил Мирчев - Стоян.

Екатерина Захариева води в Пазарджик, Теменужка Петкова в Търговище, а Николина Ангелкова в София-област.

Ивайло Московски е начело в Плевен, а Цецка Цачева е на втора позиция.

Преди седмица шефът на щаба на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че местата в листите ще са атестат за работата на бивши министри и депутати от партията. Ако се съди по отредените позиции на бившия вицепремиер и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и на социалния министър Зорница Русинова (първата е на 8-о място, а втората на десето в софийски листи), това означава, че в ГЕРБ не са очаровани от свършеното от тях.

За разлика от тях и Вежди Рашидов, и Красен Кралев са на избираеми места в Пловдив (на трета позиция) и във Варна (на четвърта).

Прави впечатление, че за разлика от БСП, където много от водачите на листи са нови хора, ГЕРБ са заложили на верни кадри, които вече са се доказали.

Сред новите лица, на които е заложила партията на Борисов, е бившият шеф на отбраната ген. Константин Попов, който е първи в Пловдив-област.

04.indd

Коментари

Задължително поле