С благотворителна инициатива ще отбележи рождения си ден кметът на Стара Загора

Борисов на откриване на нов завод в Петрич: Скоро градът ще стане на час път от София

Гешев: До хакерската атака с НАП държавата подценяваше този проблем

Сотир Цацаров: Киберпрестъпленията да се криминализират

Министър Маринов: Хакерството започва да се превръща в мода сред младежите

Константин се закача с Гери-Никол Феновете му не одобряват

Цветан Цветанов учреди Евро-атлантически център за сигурност Млад кадър на Американския университет е изпълнителен директор, в екипа са журналистът Христо Христов и психологът Росен Йорданов

Индия е най-опасното място за жени на света

Патриарх Неофит отслужи Архиерейска света литургия в столичния храм „Св. София“ (СНИМКИ)

Виктория Бекъм не обича да носи прашки

Зелена светлина за детската болница КЗК отхвърли жалбата, която стопира конкурса за доизграждане но новото лечебно заведение

Урсула фон дер Лайен: Трябва да се гордеем с нашия европейски начин на живот във всичките му форми

Премиерът на празника на София: Гордейте се с града си, който е един от най-древните в Европа, но и един от най-бързо развиващите се

Диляна Попова сбъдна детската си мечта, замина за Австралия

Над 2,7 млн. лева вложиха в саниране на блокове в Свищов

11 села от Петричка община са на воден режим, хората се разбунтуваха

11 села от община Петрич са на воден режим от месец. Проблемът се задълбочи най-вече в селата Дрангово и Марикостиново  ,заради което хората не издържаха и дни наред излизат на протести.

„В Дангово положението е нетърпимо, по пет дни нямаме вообще вода. Когато тръгнахме да протестираме и вдигнахме вой ни пуснаха малко вода и сега минахме на режим, разказа кметът Ангел Балтаджиев.

Според управителят на ВиК-Петрич Илиян Ушев проблемът в Дрангово е от 20 години. „Сега водата просто не достига, защото има много голяма консумация, по-голяма, отколкото през летния период. До месец проблемът ще бъде решен“, увери Ушев.

Към момента водата не достига в Габрене и Коларово, в Кавракирово, Кърналово и Михнево са на режим. Ново Кономлади, Капатово, Кромидово, Тополница, Марикостиново също са на режим. Община Петрич е предприела мерки за нормализиране на водоподаването. Предвидени са средства в общинския бюджет за изграждане на сонди не само в село Дрангово, но и в съседните села, избрана е и фирма за строителството, но в момента метеорологичните условия не позволяват тези дейности.

В тези села водата се подава чрез помпи, но водата не достига и затова трябва да се направят нови сонди.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.