110 ученици рисуваха и писаха за индустрията

Таблети, книги и грамоти получиха най-добрите

На тържествена церемония в Шумен на 1 юни бяха наградени най-добрите участници в конкурса „Индустрията в моя регион“. Той се организира от Химикотехнологичния и металургичен университет и Българската асоциация на металургичната индустрия. Инициативата е под патронажа на кмета на Шумен Любомир Христов и се провежда с финансовата подкрепа на „Алкомет“ АД.

110 ученици от Шумен и областта се включиха в надпреварата.

Снимки: Община Шумен

Гости на награждаването в танцувалната зала на Младежкия дом бяха зам.-кметовете Найден Косев и Росица Антонова, Хюсеин Юруджу, изпълнителен директор на „Алкомет“ АД, Политини Паунова, изпълнителен директор на Българската асоциация на металургичната индустрия и доц. д-р. Розина Йорданова от Химикотехнологичния и металургичен университет.

Във възрастова група 5-8 клас за есе бяха отличени творбите на шестима ученици. Валерия Славчева, ученичка в пети клас от IX ОУ „Панайот Волов“, Берна Юнуз, ученичка в шести клас от СУ „Васил Левски“ и Баръш Хайредин от осми клас на ПГМЕТТ „Христо Ботев“. Те получиха таблети и грамоти. Божидара Йовчева, ученичка в шести клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Велики Преслав, Ивелина Велева също шестокласничка от IX ОУ „Панайот Волов“ и Николай Димитров, ученик в осми клас от УЛК „Сладкодумци“ към ЦПЛР-ОДК бяха наградени с книги.

Във възрастова група 9-12 клас за есе таблети и грамоти за успешното си представяне получиха Александър Огнянов от ПЕГ „Н.Й.Вапцаров“, Денислав Маринов от СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан и Галин Николов от клуб „Журналист“ към ЦПЛР-ОДК. С грамоти и книги от асоциацията на металургичната индустрия бяха наградени Денислав Ангелов, ученик в девети клас от СУ „Сава Доброплодни“, Мариета Петкова, ученичка в девети клас от ПЕГ „Н.Й.Вапцаров“ и Саид Саид, възпитаник на ЦПЛР-ОДК.

Конкурсът има и съпътстващ раздел за рисунка, в който се включиха деца до 4 клас. Бяха отличени Алия Акмарал на 10 г. от Арт школата към ЦПЛР-ОДК, Петра Ангелова на 10 г. и Сияна Радева на 6 г. от Арт школа „Чифлигарови“. Те получиха таблети от „Алкомет“ АД. Ахмед Ахмед от трети клас, Даяна Василева и Дилара Фикрет също от трети клас бяха наградени с книги от Асоциацията на металургичната индустрия.

Коментари

Задължително поле