1100 дни, след като почти умря на терена, Кристиян Ериксен вкара гол на еврофинали

Точно 1100 дни, след като умря на терена, Кристиян Ериксен вкара гол на еврофинали. На Евро 2020 той колабира по време на мача с Швейцария, след което се оказа, че е претърпял сърдечен арест и се наложи да му бъде поставен дефибрилатор, с който да може да играе и най-вече - да живее. Днес обаче той "се прероди" с фланелката на националния си тим и отбеляза гол в мача срещу Словения на "Щутгарт Арена" в първата среща от група „С“ на Евро 2024. Това обаче не бе достатъчно за победа и двата тима завършиха 1:1. 

В 16-ата минута Бенямин Шешко стреля от около 20 метра, но топката премина на сантиметри покрай десния страничен стълб, а секунди по-късно Йонас Винд подаде на Ериксен, който овладя топката и стреля в десния ъгъл на словенската врата за 1:0. В 28-ата минута отново Ериксен пробва пас към свой съотборник, но Бенямин Шешко го пресече. Топката обаче срещна тялото на Ян Млакар и мина покрай страничната греда.

През втората част словенците атакуваха по-смело. Виктор Кристиансен центрира опасно и намери Расмус Хойлунд, който стреля в тялото на стража на Дания Ян Облак. В следващата атака Андраж Шпорар центрира и постави топката на главата на Гнезда, който стреля в аут. В 74-ата минута и Шпорар пропусна голова възможност. Веднага след това Словения нацели гредата, след като Бенямин Шешко изстреля топовен шут. В 77-ата минута след корнер Ерик Янжа изравни за 1:1.

В другия мач от групата Англия играе срещу Сърбия в 22:00 ч. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят