Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

111 възрастни хора от Павликени с почасови услуги

Община Павликени успешно приключи проект „Достоен и независим живот за възрастни хора и хора с увреждания“, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

„Основната цел на разработката бе да се подобри достъпа до социални и здравни услуги и постигане на независимост и социална интеграция на възрастните хора и хората с увреждания в община Павликени.Чрез реализирането на проекта се разшири обема и многообразието на социалните услуги, както и се повиши качеството на живот на целевите групи. Те включват възрастни хора над 65 г. с ограничения или невъзможност в самообслужването, както и такива с увреждания и техните семейства“, обясниха от общинската управа на Павликени.

Предоставени се интегрирани почасови услуги за хората с невъзможност за самообслужване и за хората с увреждания, като се съчетавали комплексни действия в посока осигуряване на дългосрочна здравно-социална грижа. Услугите са предлагани от лични асистенти, социални асистенти и домашни помощници, психолог и медицински специалист. Дейностите, които са извършвани от персонала, обхващат услуги за лична помощ, комунално-битови дейности, социално включване, здравни услуги, услуги за психологическа подкрепа.

„По проекта обгрижване са преминали общо 111 лица от целевата група, а към момента към Звеното за почасови социални услуги работят 2 социални асистенти, 12 домашни помощници и 38 лични асистента“, отчитат от кметството.

Продължителността на проекта е била 21 месеца, като предоставянето на почасовите услуги е приключило на 31 август със средства от безвъзмездната финансова помощ. Дейността на Звеното се предвижда да продължи със средства от общинския бюджет още шест месеца след одобряване на окончателния доклад по проекта.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.