Шефът на сигурността на Ватикана подаде оставка

Взрив от вирусен хепатит тип „А” в котленското село Градец

Старши комисар Николай Николов: Полфрийман ще бъде освободен днес, има забрана за напускане на страната

Изнасяме една трета от българското сирене Над 23 000 тона стига експортът през 2018 г.

138 катастрофи с 13 загинали са станали в Търновско за 8 месеца Ранените са 208 души

Първият скеч на 7/8 TV е за Димитър Пенев (ВИДЕО)

Плащаме двойно по-скъпо за руски газ

Xbox джойстик вече и за Apple Геймпадът е на цена от 59,95 щатски долара

Протестиращите каталунци завзеха летище в Барселона (ВИДЕО) Броят на ранените през първия ден на сблъсъците с полицията надхвърли сто

Българският представител в Съвета по култура на фондация „Микеланджело” е директорът на музей „Етър“

Президентът Радев: Само свободни и независими медии могат да се противопоставят на опасностите пред демокрацията

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 16 октомври 2019

ГДБОП влезе в БФС

Над 2000 посетители ще събере форумът Innowave Summit във Варна Еврокомисарят Мария Габриел и човекът-идея Шед Симов са сред лекторите на високотехнологичната конференция

112 души в община Свищов са намерили работа за месец чрез Бюрото по труда Безработицата намалява до 4%

През месец юни в община Свищов се отчита тенденция на намаляване броя на регистрираните безработни. В края на месеца те са 628 души, което представлява намаление в сравнение с предходния месец с 51 души.

Равнището на безработица намалява с 0.3 пункта и в края на месеца е 4.0 % /при 5.2 % на национално ниво/. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 692 души или със 64 души повече от сегашния, а равнището е било 4,4 %.

Налице е тенденция на доминиране дела на безработните жени над този на мъжете, като броят на жените е по-голям с 30 души. Лицата на възраст до 29 години заемат най-нисък относителен дял – 11.94 на сто, а броят им е 75 души. Групата на лицата на възраст над 50 години е на второ място по големина с абсолютен брой 258 души и относителен дял 41,09 на сто. Възрастовата група от 30-49 години е най-многобройна – 295 души и относителен дял 46,97 на сто.

Броят на лицата с работническа професия е 178 души, а относителният им дял заема 28,34 на сто. Тази група е на последно място през месеца, като се отбелязва намаление и този месец с 20 души и снижение на дела с 0,82 пункта.

Броят на лицата без специалност и квалификация вече е на втора позиция с абсолютен брой в края на месеца от 219 души. Групата на специалистите без работа вече е на първо място и обхваща 231 души.

Намаляват безработните със средно и начално образование, като се повишава делът на лицата с основно и висше образование.

През месец юни новорегистрираните лица на пазара на труда в община Свищов са 92 души, лицата с възстановена регистрация – 2 /обща численост на входящия поток 94 души/.

Изходящият поток наброява 145 души, от които 129 са постъпили на работа. Трудова реализация с посредничество на бюрото по труда са намерили 112 души, от които 7 – по ОП „РЧР”, 9 – по програми, 5 – по насърчителни мерки, а останалите 91 – на първичен пазар.
Прекратените регистрации поради неспазване на задълженията от страна на търсещите работа лица са 16.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.