Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Снимка: Стопанска академия

Стопанската академия „Д.А.Ценов“ в Свищов 2017 г. е имала одобрени за финансиране 23 проекта – 20 екипни научноизследователски и 3 за частично финансиране на научни форуми. В изпълнението на проектните дейности са участвали 118 научни работници от Стопанска академия, от които 64 хабилитирани и 54 нехабилитирани преподаватели. Броят на докторантите и студентите, участвали в научноизследователските екипи, е респективно 28 и 56.

Данните бяха представени от директора на Института за научни изследвания доц. д-р Анелия Радулова на научна сесия „Икономически растеж в променяща се икономика – реалност, прогнози, стратегии за развитие”.

Целта на форума бе представяне на резултатите от научноизследователски проекти, финансирани от държавната субсидия за научна дейност през 2017 г. във висшето училище. В контекста на поставените през годината приоритети за научноизследователската дейност, проектите се диверсифицират по приоритети. По първия приоритет „Пазари, управление и иновации в икономиката на знанието” са финансирани 6 проекта, по втория „Финансова стабилност, икономически политики, регулации и устойчиво развитие” са подкрепени 11 проекта и по третия „Глобализация, конкурентоспособност и сътрудничество за интелигентен растеж” са осигурени средства за шест.

В рамките на отчетния период са предадени за отпечатване 20 студии, оформени в том със заглавие „Икономически растеж в променяща се икономика – реалност, прогнози, стратегии за развитие”.
През миналата година, с частично финансиране от целевата субсидия, са организирани и проведени две международни научни конференции и една юбилейна научна сесия, в които участие са взели 221 учени от страната и чужбина със 151 научни доклади.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.