Николина Ангелкова: Предвиждаме мащабна маркетингова кампания през 2019 г.

Пет български университета създават уникален Център за върхови постижения в областта на информатиката и ИКТ

Полицията в Гърция задържа четирима турски граждани

„Обединените патриоти“ изпратиха писмо до турския посланик в защита на българския граничар Михаил Цонков

Борисов към Нинова: Вкараха Меркел в мигрантската криза, както вас – за козичките Парламентът обсъжда консенсусно решение по предложение на премиера

Прокуратурата разкри подробности за зверската катастрофа на АМ „Тракия“, в която загина младо семейство Украинският шофьор на тира отива на съд

БСП публикува стенограмите от председателските съвети за чумата

Непълнолетен ограби двама души за месец

Румен Порожанов: Днес се изплащат обезщетенията в Крайново и Странджа, в понеделник – в Шарково

Посланикът на Русия във Вашингтон: Русия е отворена за посещение на Владимир Путин в Белия Дом

Депутатът от БСП Явор Божанков: Временната заетост се заплаща от държавата по 3.50 лв. на ден. Как се оцелява с толкова?

Възстановиха потрошената мемориалната плоча на Венета Ботева в Търново

97 000 недекларирани евро откриха в дамската чанта на холандка, пътуваща към Турция

Задигнаха 17 700 евро от влака София – Лом

Стопани в Болярово не пускат ветеринари за втора проба за чумата

12 години затвор за братоубиец

Снимка: Архив

12 години ще лежи в затвора 43-годишен мъж, убил по особено мъчителен и жесток начин собствения си брат, реши Варненският окръжен съд. Георги В. си призна вината и така си спести 6 г. от първоначално наложената му присъда от 18 г. лишаване от свобода.

Зверството той извършил на 17 януари в дома на баба си в с. Житница. Георги и брат му Данаил често се карали, защото Данаил пиел и харчел пенсията на възрастната жена за алкохол. При свада дори я бутнал и тя си счупила тазобедрената кост. За да избяга от тормоза, бабата се преместила да живее в Провадия заедно с Георги. Данаил останал сам в селската къща, като се прехранвал с копаене на гробове. Във фаталния ден брат му пристигнал с влака в Житница, за да вземе дърва за огрев. Заварил къщата празна и заключена. Изчакал брат си да се върне, но щом се срещнали пламнал скандал за дървата, които Данаил не искал да даде. Вбесен, Георги му вързал ръцете и го заудрял с дървена тояга. Зверският побой продължил с ритници, докато Данаил престанал да мърда. След като се изтощил, убиецът побързал да заличи следите си. Събрал въжето и кървавите дрехи от още топлия труп в чували и ги изхвърлил. Върнал се в Провадия, преоблякъл се и опаковал във вързоп изцапаното си облекло, след което привечер пак пристигнал с влака в Житница. Заровил вързопа в снежна пряспа, отишъл до дома на баба си, скрил кървавата тояга в нужника и хукнал към кметството да съобщи, че брат му е зле. Кметът викнал полиция.

При огледа криминалистите открили окървавената тояга, а извършените при разследването биологична, трасологична и ДНК-експертизи уличили Георги като извършител на убийството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.