12 години затвор за мъж, убил жена си и оставил 2-годишно сираче

Снимка: Архив

Мъжът дължи 80 000 лв. кръвнина на сина си

12 години затвор, в условията на съкратено съдебно следствие, получи 40-годишен мъж за убийството на жена си. Присъдата е произнесена в четвъртък от Окръжния съд в Търговище и за нея информираха от Апелативна прокуратура във Варна.

Христо М. от разградското село Трапище застана пред съда за убийството на 33-годишната си спътницата, от която имал и 2-годишно детенце.

Както „Труд” съобщи, трагедията е станала късно вечерта на 26 юни тази година в дома на сестрата на жертвата в търговищкото село Макариополско.

Христо и невястата му живеели в разградското село. В деня преди убийството той отново я бил, защото я ревнувал. Използвал овчарска тояга, за да я налага. Жената не издържала, стегнала си багажа и отишла при сестра си. Мъжът я последвал да я убеждава да се върне у дома, но тя отказала. Афектиран, той се върнал отново в къщата на роднините й. Този път носел и сгъваем 9-сантиметров нож. Казал, че уж искал цигара, но нахлул в стаята, където била жена му и я наръгал в областта на сърцето. Намушканата млада майка издъхнала от тежката кръвозагуба и екипът на „Спешна помощ”, който извикали роднините, само можел вече да констатира смъртта.

Убиецът побързал в суматохата да напусне мястото и хвърлил ножа. Бил пиян и отишъл в други роднини да спи. Домакините нямали представа какво е направил. Там го открили полицаите.

Експертиза установила, че при задържането е бил с 1,54 промила алкохол в кръвта.

От Апелативна прокуратура допълват, че съдът в Търговище е уважил и граждански иск, според който убиецът дължи 80 000 лв. на сина си, за това, че е убил майка му.

Коментари

Задължително поле