12 години затвор за подпалвача Павел Господинов-Харакирито

Подпалвачът от Созопол- Павел Господинов, по прякор Харакирито, ще лежи 12 години зад решетките. Това потвърди Бургаският Апелативен съд.

Ефективното наказание е за това, че Господинов поля с бензин входа на дървена къща- паметник на културата и я подпали. Къщата изгоря като факла, а заедно с нея трима души- двама възрастни, трудноподвижни хора- родители на бившата му наемателка Диана Монева и самата тя. Монева и приятелят и - Георги Георгиев живеели на съпхружески начала и в момента на пожара, обитавали жилището в Стария град, заедно с двамата възрастни родители на Диана.

Инцидентът, който потресе България стана на 15.11.2012 г., на ул. „Тюлен“. Причина за деянието станал фактът, че наемателите живеели преди това у Харакирито и му дължали 600 лева. След като подпалил входната врата Харакирито се прибрал у дома, като преди това скрил бутилката с бензин в багажника на колата си. после, като видял, че пожарът става огромен, излязър навън и заедно с останалите си съграждани се включил в гасенето на стихията. Хората вътре обаче изгорели.

Господинов, чийто прякор идва от това че на младини искам да се самоубие от любов по метода "харакири", ще трябва да изтърпи наказанието си при първоначален „строг“ режим в затвор. Решението на Апелативен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред ВКС.

Коментари

Задължително поле