12 години затвор за съпруг, пребил до смърт жена си

Борислав си призна вината, за да лежи по-кратко, прокуратурата протестира

12 г. ще лежи в затвора Борислав Николов, който на 24 февруари тази година преби до смърт съпругата си Кремена два дни преди делото им за развод. 41-годишният бивш моряк поиска съкратено съдебно следствие, за да лежи по-кратко зад решетките.

Пред петчленен състав на Варненския окръжен съд Борислав си призна вината и отказа да се събират други доказателства. За убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин той можеше да получи доживотна присъда, но заради признанието магистратите трябваше да му наложат наказание от 20 до 30 г.

Съдът постанови 18 г. лишаване от свобода, които автоматично бяха редуцирани с 1/3. Наполовина бе намален и размерът на иска от родителите на Кремена, на които зетят убиец ще трябва да плати общо 100 000 лв.

Тялото на дъщеря им бе открито на 25 февруари в семейната квартира от полицаи след сигнал, че Кремена не вдига телефона си. Разследването установи, че Борислав е бил домашен насилник, който често е посягал на жена си и многократно е бил предупреждаван с полицейски протоколи.

На 24 февруари привечер той отишъл в апартамента да си прибере личните вещи преди бракоразводното дело. Скарал се с Кремена и е пребил. След това повикал майка си да му помогне на съберат багажа. Двамата си тръгнали, докато насинената жена още била жива.

Извършената аутопсия показала, че причината за смъртта й е масивен кръвоизлив в мозъка. По тялото на Кремена били установени и множество кръвонасядания от побоя. От прокуратурата обявиха, че ще протестират леката присъда пред Апелативния съд.

Коментари

Задължително поле