12 години затвор за шофьора, оставил четири трупа край Лясковец

Арестуваха го в съдебната зала

Шофьор, който дръзнал да кара пиян и причини смъртта на четирима души при катастрофа край Лясковец, получи ефективна присъда. Съдия Христо Томов от Окръжния съд даде на Бисер Арсов от горнооряховското село Върбица 12 г. затвор и постанови да бъде арестуван в съдебната зала.

Промяната на мярката му за неотклонение в най-тежката стана заради опасността да избяга. По делото в защита на Арсов се яви адвокат Марин Марковски заедно с търновеца адвокат Милчо Ванев. Заради болнични на Марковски делото се отлага няколко пъти, а Арсов заяви, че ще говори само пред него. В петък той все пак каза, че съжалява за стореното, но бил изряден, защото имал застраховка гражданска отговорност.

Наказанието ще бъде оспорвано от всички страни по казуса. Прокурорът Цани Попов иска 14 г. затвор, другите адвокати на близките настояват за 20 години, а представителят на гаранционния фонд настоява за 16 г. решетки. Така това скандално дело ще се гледа и от Апелативния съд.

34-годишният Бисер Арсов от Върбица бе даден на съд за три убийства на пътя и двама тежко ранени при кървава драма между Лясковец и Долна Оряховица. Катастрофата стана на 26 ноември 2016 г. Той е карал лек автомобил „Форд Мондео“ пиян с 1,28 промила алкохол в кръвта и със скорост от 110,7 km/h, при ограничение до 90 km/h.

Бисер ударил лек автомобил „ВАЗ 2121“ и причинил смъртта на намиращите се на пътното платно зад колата трима мъже и ранил още двама. За да избегне пътни проверки пияният Бисер, който бил на купон в Петко Каравелово, търсел обходен път да се прибере във Върбица. В същото време лекият автомобил „ВАЗ 2121” бил спрял на пътя, и от него били излезли четиримата пътници, за да помогнат на авариралата кола на свой приятел и да организират извличането на „Опел Корса”. Опелът малко по-рано бил самокатастрофирал и се намирал върху банкета и канавката. Когато приближил автомобилите, Арсов не реагирал адекватно и нацелил колите челно.

Самият Арсов бе ранен в катастрофата и заради това прокуратурата му наложи 2000 лева парична гаранция вместо арест. След това мъжът обаче избяга в Холандия въпреки забраната. После бе обявен за международно издирване. През май тази година той бе предаден на полицията лично от един от най-известните адвокати у нас Марин Марковски.

В зловещата катастрофа издъхнаха 37-годишният Марио Начев, 50-годишният Николай Паралесов от Долна Оряховица и 41-годишният Тони Паунов от Горна Оряховица. 55-годишният Данчо Каменаров оцеля по чудо. Той обаче почина преди половин година. Близките не предявиха парични искове срещу Арсов и се довериха на гаранционния фонд,който ще търси пари от него.

Коментари

Задължително поле