Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

12 прокурори в Търново работили по 1381 преписки за 9 месеца

Районната прокуратура във Велико Търново се изяви като първенец в Апелативния район. Общо 12 обвинители, от които двама младши са наблюдавали 1381 преписки за 9 месеца. 1337 от делата са решени. Районните прокурори от старата столица отчитат и 300 осъдени лица за този период на годината.

Над 160 от извършителите на престъпления са наказани до един месец от злодеянието по образувани бързи и незабавни производства. Прокурорите работят по различни казуси. Напоследък са зачестили случаите на измами с разваляне на черна магия и  онлайн търговия със стоки. Не е малък и броят на злодеянията с прехвърляне и продажба на чужди земи с фалшиви декларации за наследници.
„Освен дузината прокурори, имаме и 17 служители. Всички работят много, но при недобри условия. Прокурорите са по трима в кабинет, а административните служители- по 5-6 души в стая. Папките с преписките и документите са в шкафове в коридора. Въпреки това постигаме много добри резултати”, обяснява ръководителят на Районната прокуратура в  болярския град Тихомир Шабов.
Той информира, че много граждани смятат, че държавните обвинители  са длъжни да разрешават междуличностни отношения, съседски спорове . Отказите от образуване на досъдебни производства са 339 заради липса данни за престъпление.
„Имаме изключително добро взаимодействие с полицията. Нашата работа и тази на съда е в резултат от дейността на МВР”, категоричен е Тихомир Шабов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.