Тръмп бесен заради поредния теч на информация от екипа му Поздравил Путин за победата, въпреки препоръката на съветниците си

Петр Келнер купи „Теленор“ в България Компанията вече има един и същи собственик с Нова телевизия

Николо Коцев ще свири на Burgas Jam

МОСВ дари бездимна печка на спасителя на щъркелите от село Зарица

11 месеца затвор за грък, нападнал лекари в Петрич

Министър Ангелкова: Специален QR код ще информира потребителя за избрания от него туроператор, хотел или планински водач

Обявиха програмата на Първа лига до края на сезона, ясни са всички дербита

Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

12 прокурори в Търново работили по 1381 преписки за 9 месеца

Районната прокуратура във Велико Търново се изяви като първенец в Апелативния район. Общо 12 обвинители, от които двама младши са наблюдавали 1381 преписки за 9 месеца. 1337 от делата са решени. Районните прокурори от старата столица отчитат и 300 осъдени лица за този период на годината.

Над 160 от извършителите на престъпления са наказани до един месец от злодеянието по образувани бързи и незабавни производства. Прокурорите работят по различни казуси. Напоследък са зачестили случаите на измами с разваляне на черна магия и  онлайн търговия със стоки. Не е малък и броят на злодеянията с прехвърляне и продажба на чужди земи с фалшиви декларации за наследници.
„Освен дузината прокурори, имаме и 17 служители. Всички работят много, но при недобри условия. Прокурорите са по трима в кабинет, а административните служители- по 5-6 души в стая. Папките с преписките и документите са в шкафове в коридора. Въпреки това постигаме много добри резултати”, обяснява ръководителят на Районната прокуратура в  болярския град Тихомир Шабов.
Той информира, че много граждани смятат, че държавните обвинители  са длъжни да разрешават междуличностни отношения, съседски спорове . Отказите от образуване на досъдебни производства са 339 заради липса данни за престъпление.
„Имаме изключително добро взаимодействие с полицията. Нашата работа и тази на съда е в резултат от дейността на МВР”, категоричен е Тихомир Шабов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.