Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Мним зъболекар недоволен от 1200 лв. глоба

Снимка: Pixabay/Архив

40-годишният Нихат С. от град Каолиново, Шуменско, бе признат за виновен, че упражнявал професията лекар по дентална медицина без диплома за завършено висше образование и професионална квалификация. Районната прокуратура в град Нови пазар е установила, че обвиняемият никога не е придобивал медицинска специалност „Зъботехник“.

Наложено му е административно наказание глоба в размер на 1200 лв. Недоволен обаче, той е обжалвал наказанието пред окръжния съд в Шумен, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

Установено е, че от март 2012 до края на 2015 г. в град Каолиново и в съседните села Гусла и Тъкач, Нихат посещавал паценти по домовете и вадел зъби, вземал отпечатъци и после изработвал зъбни протези. Стоматологичната му дейност станала известна на Българския зъболекарски съюз, след като местен стоматолог подал сигнал срещу самозванеца. Той бил потърсен от пациенти с усложнения от дейността на неправоспособния зъболекар.

По предложение на Районната прокуратура в Нови пазар обвиняемият, който не бил осъждан и не бил нанесъл вреди, е бил освободен от наказателна отговорност и съдът му наложил лекото административно наказание. Иначе за това деяние се предвижда наказание лишаване от свобода до 3 г. и глоба от 100 до 300 лв. Недоволен от наложената глоба, Нихат С. е атакувал административното си наказание пред по-горна инстанция и се очаква разглеждане.

Местни хора разказват, че зъболекарят Нихат, както му казват всички, работел по зъбите на местните много преди 2012 г. Давността за търсене на отговорност за това време обаче е минала. Обясняват, че не бил бос в професията, защото притежавал документ за занаят, придобит в Турция, с който там било достатъчно да работи по професията. У нас обаче не. Според запознати, цената на цяла протеза от Нихат била 200 лв., а местни зъболекари с кабинети вземали повече. Той помагал на местните, когато се връщал през лятото в родината, иначе живеел в Турция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете