Красимир Каракачанов: Скандалът с апартаментите е неприятен, ще повлияе на резултатите на ГЕРБ

Възходът на китайското кино Би Ганс очарова Кан с мрачен трилър

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

Мотористи дариха детско ортопедично легло на болницата в Търново

50 човека са арестувани по време на простеста на „жълтите жилетки“ в Париж

Конгресът на ВМРО преизбра Красимир Каракачанов за председател на партията

Дананг – филиалът на рая Във виетнамския курорт мостовете са интернет сензация, а рибарските кошове - атракция

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати

Проф.Венцислав Вълчев е новият ректор на Техническия университет -Варна

Виктор Юго бил сексуален ненаситник На 83 години правел любов по осем пъти на ден

Хиляди излязоха на протест в Лондон заради Брекзит

Зам.-министър Ваня Колева подава оставка по искане на премиера Борисов

Представиха зехтин от маслинови дървета на над 1500 години на изложение в Търново Продуктът е мощен антиоксидант и се ползва освен в кулинарията, но и като лекарство

НАСА показа големия метеор над Берингово море

Съдиите в Търновско правораздават в тесни стаи, в Елена се отопляват на твърдо гориво 15 съдебни служители работят в едно помещение в Окръжния съд в Старата столица

Мним зъболекар недоволен от 1200 лв. глоба

40-годишният Нихат С. от град Каолиново, Шуменско, бе признат за виновен, че упражнявал професията лекар по дентална медицина без диплома за завършено висше образование и професионална квалификация. Районната прокуратура в град Нови пазар е установила, че обвиняемият никога не е придобивал медицинска специалност „Зъботехник“.

Наложено му е административно наказание глоба в размер на 1200 лв. Недоволен обаче, той е обжалвал наказанието пред окръжния съд в Шумен, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

Установено е, че от март 2012 до края на 2015 г. в град Каолиново и в съседните села Гусла и Тъкач, Нихат посещавал паценти по домовете и вадел зъби, вземал отпечатъци и после изработвал зъбни протези. Стоматологичната му дейност станала известна на Българския зъболекарски съюз, след като местен стоматолог подал сигнал срещу самозванеца. Той бил потърсен от пациенти с усложнения от дейността на неправоспособния зъболекар.

По предложение на Районната прокуратура в Нови пазар обвиняемият, който не бил осъждан и не бил нанесъл вреди, е бил освободен от наказателна отговорност и съдът му наложил лекото административно наказание. Иначе за това деяние се предвижда наказание лишаване от свобода до 3 г. и глоба от 100 до 300 лв. Недоволен от наложената глоба, Нихат С. е атакувал административното си наказание пред по-горна инстанция и се очаква разглеждане.

Местни хора разказват, че зъболекарят Нихат, както му казват всички, работел по зъбите на местните много преди 2012 г. Давността за търсене на отговорност за това време обаче е минала. Обясняват, че не бил бос в професията, защото притежавал документ за занаят, придобит в Турция, с който там било достатъчно да работи по професията. У нас обаче не. Според запознати, цената на цяла протеза от Нихат била 200 лв., а местни зъболекари с кабинети вземали повече. Той помагал на местните, когато се връщал през лятото в родината, иначе живеел в Турция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.