1200 лева глоба за побой след засичане

30-годишният таксиметров шофьор бил осъден на 1200 лева глоба на първа инстанция. Той обжалвал пред Окръжния съд в Благоевград, но наказанието било потвърдено.

Таксиджия нанесъл телесни повреди на бизнесмен

Благоевградски таксиметров шофьор бе глобен от съда 1200 лв. след кървав сблъсък с шефа на бившата кабеларка „Пирин СОТ” Емил Радев.

Скандал станал заради засичане на кръгово кръстовище в центъра на Благоевград. Таксиметров автомобил „Дачия”, управляван от Иван Омбашиев, засякъл лек автомобил „Мазда”, в който се возил бизнесменът Емил Радев. За да предотврати пътен инцидент, шофьорът на маздата Васил Юруков натиснал клаксона. Тогава таксиджията спрял, същото направил и водачът на маздата. Започнала размяна на реплики и обиди между двамата.

Скандалът обаче прераснал в бой с юмруци. В един момент шофьорът на бизнесмена се оказал на земята. Предприемачът също получил няколко удара в лицето. Радев обаче успял да подкара таксито и стигнал до полицаи.

Таксиджията бил обвинен, че по хулигански подбуди е причинил счупване на ябълчната кост на лицето, хематом и мозъчно сътресение на Емил Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право