Насрочиха дата за европейските избори

ГДБОП разби група за трафик на културни ценности (СНИМКИ)

Памет за Кузман Шапкарев 109 години от кончината на изтъкнатия наш възрожденец

Почина последният мъжки северен бял носорог

Юнкер в поздрав към Путин: Надявам се да използвате вашия 4-ти мандат за възстановяване на паневропейския ред за сигурност

Range Rover счупи рекорд на Ferrari 575 коня от двигател 5,0 V8

Готвят протест срещу турския президент Ердоган

Български и американски военни повишават подготовката си в съвместно ротно тактическо учение на учебен полигон „Ново село“

Лозан Панов потвърди: Писмото на Черния лебед е автентично

Румен Радев в Израел: Ще работим за възстановяването на преговорите в близкоизточния мирен процес

Повдигнаха обвинение на бивш началник на полицията в Асеновград за общо 7 престъпления

Дисциплинарната комисия наказа Каранга

Най-голямото куче в света тежи повече от 80 кг и е на 9 месеца

Изправят пред Темида домашен асистент, източил дебитната карта на колега

Война на дупките и в Шумен Ремонтират улици, тротоари и площадки за 2,5 млн.лв.

121 млв. евро са чуждестранните инвестиции във Великотърновска област за година

Снимка: Архив

121.7 млн. евро са преките чуждестранни инвестиции в предприятията от нефинансовия сектор през 2015 г. за Великотърновска област. Това е с 12.5% повече в сравнение с 2014 година.
Регионът се нарежда на 17-то място в страната по размер на преките чуждестранни инвестиции.

През 2015 г. най-голяма е стойността на направените чуждестранни инвестиции в промишлеността “Добивна, преработваща и друга промишленост; доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване” – 48.6 млн. евро, и в сектора на услугите “Tърговия, ремонт на автомобили и мотоциклети, транспорт, складиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство” – 30.5 млн. евро.

“През 2015 г. са направени чуждестранни вложения във всички общини на областта, като най-голям дял има община Велико Търново с 51.6 млн. Евро. На второ място е община Свищов, следвана от община Павликени”, съобщиха от Териториалното статистическо бюро /ТСБ/в болярския град.

През 2015 г. извършените разходи за придобиване на дълготрайни материални активи във всички сектори на икономиката в област Велико Търново са 500.9 млн. лв. и в сравнение с предходната година нарастват с 30.3%.

Най-голям обем инвестиции в ДМА са вложени в сектор „Селско, горско и рибно стопанство“ – 130.1 млн. лв., следван от промишления сектор – 125.7 млн. лева. През 2015 г. тези сектори заедно формират 51.1% от общия обем разходи за ДМА в областта.

В сравнение с 2014 г. най-голямо увеличение на разходите за придобиване на ДМА е отчетено в сектор „Строителство” – с 254.4%, а най-голямо намаление е регистрирано в сектор „Операции с недвижими имоти” – с 55.0%.

Най-значителни разходи за придобиване на дълготрайни материални активи са извършени в община Велико Търново – 185.9 млн. лв. или 37.1% от общите разходи за областта. Следват общините Павликени и Свищов, съответно с 16.9 и 15.7%. Най-малък е размерът на направените инвестиции за ДМА в община Сухиндол – 4.4 млн. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Ехааа… а адано. Па те трябва да са цъфнали тия хора бре. Дано не е кьорфишек, както беше с някой фирми за търговия на акции, като trade.com

  2. Хахахаха дали? То ако е така някой трябва да е натрупал бая пари от акции пзаравайки от тия пирамиди на Варчев и други.

  3. trade.com не имс е доверявайте, изаядоха последните спестявания на чичо ми

    1. Който се доверява на случайни фирми, така е! Лошото е, че хората не разбират от тия работи и вярват на такива мошеници, като споменатата фирма ли е, пирамида ли е, не знам.

  4. Аз не знам колко са зле trade.com обаче дано се случат нещата на Велико Търново. Прекрасен град е. Заслужава да има работа за хората. Има и свестни хора там.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.