Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

121 млв. евро са чуждестранните инвестиции във Великотърновска област за година

Снимка: Архив

121.7 млн. евро са преките чуждестранни инвестиции в предприятията от нефинансовия сектор през 2015 г. за Великотърновска област. Това е с 12.5% повече в сравнение с 2014 година.
Регионът се нарежда на 17-то място в страната по размер на преките чуждестранни инвестиции.

През 2015 г. най-голяма е стойността на направените чуждестранни инвестиции в промишлеността “Добивна, преработваща и друга промишленост; доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване” – 48.6 млн. евро, и в сектора на услугите “Tърговия, ремонт на автомобили и мотоциклети, транспорт, складиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство” – 30.5 млн. евро.

„През 2015 г. са направени чуждестранни вложения във всички общини на областта, като най-голям дял има община Велико Търново с 51.6 млн. Евро. На второ място е община Свищов, следвана от община Павликени“, съобщиха от Териториалното статистическо бюро /ТСБ/в болярския град.

През 2015 г. извършените разходи за придобиване на дълготрайни материални активи във всички сектори на икономиката в област Велико Търново са 500.9 млн. лв. и в сравнение с предходната година нарастват с 30.3%.

Най-голям обем инвестиции в ДМА са вложени в сектор „Селско, горско и рибно стопанство“ – 130.1 млн. лв., следван от промишления сектор – 125.7 млн. лева. През 2015 г. тези сектори заедно формират 51.1% от общия обем разходи за ДМА в областта.

В сравнение с 2014 г. най-голямо увеличение на разходите за придобиване на ДМА е отчетено в сектор „Строителство” – с 254.4%, а най-голямо намаление е регистрирано в сектор „Операции с недвижими имоти” – с 55.0%.

Най-значителни разходи за придобиване на дълготрайни материални активи са извършени в община Велико Търново – 185.9 млн. лв. или 37.1% от общите разходи за областта. Следват общините Павликени и Свищов, съответно с 16.9 и 15.7%. Най-малък е размерът на направените инвестиции за ДМА в община Сухиндол – 4.4 млн. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Ехааа… а адано. Па те трябва да са цъфнали тия хора бре. Дано не е кьорфишек, както беше с някой фирми за търговия на акции, като trade.com

  2. Хахахаха дали? То ако е така някой трябва да е натрупал бая пари от акции пзаравайки от тия пирамиди на Варчев и други.

  3. trade.com не имс е доверявайте, изаядоха последните спестявания на чичо ми

    1. Който се доверява на случайни фирми, така е! Лошото е, че хората не разбират от тия работи и вярват на такива мошеници, като споменатата фирма ли е, пирамида ли е, не знам.

  4. Аз не знам колко са зле trade.com обаче дано се случат нещата на Велико Търново. Прекрасен град е. Заслужава да има работа за хората. Има и свестни хора там.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.