Маринела Нинева спечели с рекорд „Витоша моята планина 2019“

Пет признака, че сте срещнали някого от минал живот

ГЕРБ: В битката на Мая Манолова за София жертва са гражданите

Неутрализираха престъпна група за трафик на хора с цел трудова експлоатация

Тропическата буря „Имелда“ взе пет жертви в Тексас

Тръмп взел решение да не нанася незабавен военен удар срещу Иран

Паника в Карлскрон след убийството на български студент Извършителят все още е на свобода

Бърз влак от София за Свиленград престоя в гара Искър заради повреда в скоростомера на локомотива

Кифла или кроасан? Респект или уважение… Прости сме като кифли понякога

Ангел Джамбазки влиза в битката за София със заявка да премахне гетата

Километрични опашки на „Капитан Андреево“ към Турция

Да живеят печените чушки

Ренета Инджова: Скандалът с руска намеса и шпионаж у нас е постановка

Волубилис – сърцето на древен Рим в Мароко

Адвокат Марковски: При умишлено убийство не трябва да има съкратено съдебно следствие

121 млв. евро са чуждестранните инвестиции във Великотърновска област за година

Велико Търново

121.7 млн. евро са преките чуждестранни инвестиции в предприятията от нефинансовия сектор през 2015 г. за Великотърновска област. Това е с 12.5% повече в сравнение с 2014 година.
Регионът се нарежда на 17-то място в страната по размер на преките чуждестранни инвестиции.

През 2015 г. най-голяма е стойността на направените чуждестранни инвестиции в промишлеността “Добивна, преработваща и друга промишленост; доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване” – 48.6 млн. евро, и в сектора на услугите “Tърговия, ремонт на автомобили и мотоциклети, транспорт, складиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство” – 30.5 млн. евро.

„През 2015 г. са направени чуждестранни вложения във всички общини на областта, като най-голям дял има община Велико Търново с 51.6 млн. Евро. На второ място е община Свищов, следвана от община Павликени“, съобщиха от Териториалното статистическо бюро /ТСБ/в болярския град.

През 2015 г. извършените разходи за придобиване на дълготрайни материални активи във всички сектори на икономиката в област Велико Търново са 500.9 млн. лв. и в сравнение с предходната година нарастват с 30.3%.

Най-голям обем инвестиции в ДМА са вложени в сектор „Селско, горско и рибно стопанство“ – 130.1 млн. лв., следван от промишления сектор – 125.7 млн. лева. През 2015 г. тези сектори заедно формират 51.1% от общия обем разходи за ДМА в областта.

В сравнение с 2014 г. най-голямо увеличение на разходите за придобиване на ДМА е отчетено в сектор „Строителство” – с 254.4%, а най-голямо намаление е регистрирано в сектор „Операции с недвижими имоти” – с 55.0%.

Най-значителни разходи за придобиване на дълготрайни материални активи са извършени в община Велико Търново – 185.9 млн. лв. или 37.1% от общите разходи за областта. Следват общините Павликени и Свищов, съответно с 16.9 и 15.7%. Най-малък е размерът на направените инвестиции за ДМА в община Сухиндол – 4.4 млн. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Ехааа… а адано. Па те трябва да са цъфнали тия хора бре. Дано не е кьорфишек, както беше с някой фирми за търговия на акции, като trade.com

  2. Хахахаха дали? То ако е така някой трябва да е натрупал бая пари от акции пзаравайки от тия пирамиди на Варчев и други.

  3. trade.com не имс е доверявайте, изаядоха последните спестявания на чичо ми

    1. Който се доверява на случайни фирми, така е! Лошото е, че хората не разбират от тия работи и вярват на такива мошеници, като споменатата фирма ли е, пирамида ли е, не знам.

  4. Аз не знам колко са зле trade.com обаче дано се случат нещата на Велико Търново. Прекрасен град е. Заслужава да има работа за хората. Има и свестни хора там.

  5. Дано скоро някой да инвестира и във Видинска област, например!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.