Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Откриха жив бедстващия в Пирин младеж

„Пепеляшка“ оживя във фоайето на Община Благоевград по време на „Часът на приказния разказвач“

Макрон: ЕС може да „изясни“ споразумението за Брекзит, но няма да го предоговаря

Сърбия обмисля отговор на решението на Прищина да създаде косовска армия

Ректорът на СУ: „Лозенец“ не е правителствена болница, мнозинството от пациентите ѝ са обикновени граждани

Руски боен кораб мина през Босфора на път към Средиземно море

Централната софийска баня не може да е спа център, дебитът на водата е недостатъчен

Стандартът ни на живот 50% от този на французите

Русия поиска мисията на ООН да разпусне армията на Косово

УНСС стартира изграждането на модерен научен комплекс

Очите на Самуил пак ще светят Бизнесменът Красимир Дачев ще финансира ремонта

Петя Аврамова: До 2024 г. трябва да имаме цялостна магистрала от София до Варна

121 млв. евро са чуждестранните инвестиции във Великотърновска област за година

Снимка: Архив

121.7 млн. евро са преките чуждестранни инвестиции в предприятията от нефинансовия сектор през 2015 г. за Великотърновска област. Това е с 12.5% повече в сравнение с 2014 година.
Регионът се нарежда на 17-то място в страната по размер на преките чуждестранни инвестиции.

През 2015 г. най-голяма е стойността на направените чуждестранни инвестиции в промишлеността “Добивна, преработваща и друга промишленост; доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване” – 48.6 млн. евро, и в сектора на услугите “Tърговия, ремонт на автомобили и мотоциклети, транспорт, складиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство” – 30.5 млн. евро.

„През 2015 г. са направени чуждестранни вложения във всички общини на областта, като най-голям дял има община Велико Търново с 51.6 млн. Евро. На второ място е община Свищов, следвана от община Павликени“, съобщиха от Териториалното статистическо бюро /ТСБ/в болярския град.

През 2015 г. извършените разходи за придобиване на дълготрайни материални активи във всички сектори на икономиката в област Велико Търново са 500.9 млн. лв. и в сравнение с предходната година нарастват с 30.3%.

Най-голям обем инвестиции в ДМА са вложени в сектор „Селско, горско и рибно стопанство“ – 130.1 млн. лв., следван от промишления сектор – 125.7 млн. лева. През 2015 г. тези сектори заедно формират 51.1% от общия обем разходи за ДМА в областта.

В сравнение с 2014 г. най-голямо увеличение на разходите за придобиване на ДМА е отчетено в сектор „Строителство” – с 254.4%, а най-голямо намаление е регистрирано в сектор „Операции с недвижими имоти” – с 55.0%.

Най-значителни разходи за придобиване на дълготрайни материални активи са извършени в община Велико Търново – 185.9 млн. лв. или 37.1% от общите разходи за областта. Следват общините Павликени и Свищов, съответно с 16.9 и 15.7%. Най-малък е размерът на направените инвестиции за ДМА в община Сухиндол – 4.4 млн. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Ехааа… а адано. Па те трябва да са цъфнали тия хора бре. Дано не е кьорфишек, както беше с някой фирми за търговия на акции, като trade.com

  2. Хахахаха дали? То ако е така някой трябва да е натрупал бая пари от акции пзаравайки от тия пирамиди на Варчев и други.

  3. trade.com не имс е доверявайте, изаядоха последните спестявания на чичо ми

    1. Който се доверява на случайни фирми, така е! Лошото е, че хората не разбират от тия работи и вярват на такива мошеници, като споменатата фирма ли е, пирамида ли е, не знам.

  4. Аз не знам колко са зле trade.com обаче дано се случат нещата на Велико Търново. Прекрасен град е. Заслужава да има работа за хората. Има и свестни хора там.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.