1234 станаха загиналите от труса и цунамито в Индонезия

Индонезийското правителство съобщи днес, че загиналите от опустошителното земетресение и последвалата вълна цунами на остров Сулавеси са станали 1234, увеличавайки съобщения ден по-рано брой – 844, предаде АФП.

Часове по-рано бяха открити телата на 34 студенти по теология в църква на острова Сулавеси, пострадала от земетресението в петък с магнитуд 7,5 по Рихтер.

Аула Ариани - говорителка на местния Червен кръст уточни, че 86 студенти, участвали в религиозна служба в окръг Сиги Биромару, в северната част на острова, първоначално били обявени за изчезнали. Не се знае съдбата на останалите 5-ама.

Говорителката отбеляза, че мястото, на което работят спасителните екипи, е труднодостъпно и най-големият проблем е, че трябва да се придвижват пеша в калта час и половина, носейки телата.

Най-малко осем чужденци са обявени за изчезнали на остров Сулавеси, съобщи индонезийската агенция АНТАРА, цитирана от ТАСС.

Спасителните екипи все още не са открили по един гражданин на Белгия и Република Корея, както и шестима французи, заявил говорител на службата за предотвратяване на стихийни бедствия.

По последни данни в пострадалите от стихията населени места на остров Сулавеси са се намирали 114 чужденци, сред които граждани на Виетнам, Германия, Испания, Китай, Малайзия, Сингапур и Тайланд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят