На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

127 стажанти в „Гранична полиция“ положиха клетва

127 стажанти от Главна дирекция „Гранична полиция“ положиха клетва за спазване нормите на Етичния кодекс на държавните служители в МВР. Церемонията се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР, съобщиха от ведомството.

Присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, заместник-главният секретар главен комисар Георги Арабаджиев, директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков, ректорът на Академията на МВР старши комисар доцент Неделчо Стойчев, Стефан Мирев – областен управител на Пазарджишка област, представители на общинската администрация, Българската православна църква, граждани и гости.

С полагането на тържествената клетва приключва 11-месечното обучение на стажантите в пазарджишкия полицейски център. Тук те са придобили знания в областта на общата и специализираната полицейска подготовка, националното и международното законодателство. След приключване на обучението си те ще бъдат разпределени в зоните за отговорност на „Гранична полиция“.

Така допълнително ще се обезпечи съставът на службата за още по-активно противодействие на миграционния натиск, нелегалната миграция и трансграничната престъпност.

В обръщението си към стажантите заместник-министър Ципов акцентира, че добрата и професионална екипна работа на терен гарантира не само охраната и защитата на държавната граница на Република България, но и на една стратегическа зона от външните граници на Европейския съюз. Той напомни, че това се отчита от европейските ни партньори, тъй като именно от Република България стартира работата си новата Европейска агенция за гранична и брегова охрана.

Ректорът на Академията на МВР доцент Неделчо Стойчев поздрави лично отличниците на випуска.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.