Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане България да има система за проверяване на кръвта, каза сестрата на премиера Борисов

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Щурмови хеликоптер „Апачи“ се разби в САЩ Двамата пилоти са загинали

Турция праща и сухопътни сили в операцията в Северна Сирия

Пост на турски език се появи в профила на президента във фейсбук

„Ауди“ изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

Лео Кадели: Приятели, помагайте

„Епъл“ може да спре iPhone X още през лятото Потребителите в Китай не го харесват

Ликвидирани са нападателите на хотела в Кабул Акцията продължи 12 часа

Статуята на свободата затвори за посетители

127 стажанти в „Гранична полиция“ положиха клетва

127 стажанти от Главна дирекция „Гранична полиция“ положиха клетва за спазване нормите на Етичния кодекс на държавните служители в МВР. Церемонията се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР, съобщиха от ведомството.

Присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, заместник-главният секретар главен комисар Георги Арабаджиев, директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков, ректорът на Академията на МВР старши комисар доцент Неделчо Стойчев, Стефан Мирев – областен управител на Пазарджишка област, представители на общинската администрация, Българската православна църква, граждани и гости.

С полагането на тържествената клетва приключва 11-месечното обучение на стажантите в пазарджишкия полицейски център. Тук те са придобили знания в областта на общата и специализираната полицейска подготовка, националното и международното законодателство. След приключване на обучението си те ще бъдат разпределени в зоните за отговорност на „Гранична полиция“.

Така допълнително ще се обезпечи съставът на службата за още по-активно противодействие на миграционния натиск, нелегалната миграция и трансграничната престъпност.

В обръщението си към стажантите заместник-министър Ципов акцентира, че добрата и професионална екипна работа на терен гарантира не само охраната и защитата на държавната граница на Република България, но и на една стратегическа зона от външните граници на Европейския съюз. Той напомни, че това се отчита от европейските ни партньори, тъй като именно от Република България стартира работата си новата Европейска агенция за гранична и брегова охрана.

Ректорът на Академията на МВР доцент Неделчо Стойчев поздрави лично отличниците на випуска.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.