Кристиан Вигенин: Меркел каза това, което искахме да чуем

Психолози и социални работници влязоха в къщата на ужасите в Свищов Общинската администрация предприе мерки за социализирането на трите жени

Християн Гущеров е задържан заради сбиване в заведение

Талибаните поеха отговорност за атаката в Кабул

Десетки хиляди на протест в Солун: Македония означава Гърция

ДПС предлага програмен кабинет и програма за ускорено развитие

17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

13 загинали и 165 ранени пешеходци в Пловдивско от началото на 2016 г.

От началото на 2016 година на територията на Пловдивска област са станали 116 пътнотранспортни произшествия, при които са ранени 165 пешеходци, а 13 са загинали, съобщиха от ОДМВР.
В града под  под тепетата са регистрирани 111 инцидента с петима загинали и 114 ранени. По един пешеходец е загинал и при катастрофи в градовете Първомай и Раковски и в селата Виница, Първенец и Рогош. На участъци от републиканската пътна мрежа пък са станали 7 ПТП-та с 4 ранени и 3 убити пешеходци.
Най-голям брой катастрофи с пешеходци са регистрирани през октомври – 22, с 4 загинали и 21 ранени. През месеците март, април и юни при ПТП са загинали по 2 пешеходеца.
На пешеходни пътеки са възникнали 28 произшествия, при които са ранени 29 души. От всички регистрирани случаи по вина на водачите на МПС-та са възникнали 148 катастрофи с 10 убити и 150 ранени, останалите са по вина на пешеходците.
Основните причини за възникване на тежките ПТП-та са движение с несъобразена скорост от страна на водачите на МПС и отнемане предимството на пешеходеца, най-често на кръстовища. Анализът на обстоятелствата, причините и факторите за възникване на ПТП с пешеходци показва, че част от тях възникват поради ограничена видимост от неправилно паркирани МПС в района на пешеходни пътеки и кръстовища.
Затова полицията апелира водачите на МПС да спазват стриктно правилата за престой и паркиране, като особено внимание обръщат на забраните за това на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.