Трус с магнитуд 4,3 по Рихтер е регистриран на гръцкия остров Алонисос

Производителят на китарите “Гибсън” е пред фалит

Германски военни в Източна Европа се оплакват от липса на зимно облекло

Мадуро поиска диалог с Тръмп

Фърги за се извини за гавра с химна на САЩ (ВИДЕО)

Русия ограничава продажбата наа алкохол за Мондиал 2018

ЕС може да спести 25 млрд. долара годишно с ползване на повече зелена енергия

Откриха антична сграда при ремонт на улица в центъра на Пловдив

Гърция ще получи транш от 5,7 млрд. евро през пролетта

Времето ще бъде облачно

Слави и Ку-ку бенд забиват в O2 Арина в Лондон на 9 юни Най-голямата зала в Европа ще отвори врати за родните музиканти

Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

1/3 от смъртните случаи в света се дължат на водещи поведенчески и хранителни рискове Сдружение „Спри рака“ организира благотворителен крос и конференция в Пловдив

Благотворителен крос „Спри рака“, ще се проведе тази събота в района на гребния канал в Пловдив, а спортната проява е част от програмата на Регионалната научна конференция на тема „Съвременните възможности на клиничната хематология“, насрочена за 29 септември (петък). Проявите се организират от Сдружение „Спри рака” и Клиниката по клинична хематология на УМБАЛ „Свети Георги“ с подкрепата на ръководствата на най-голямата болница у нас и на Медицински университет – Пловдив. Конференцията има за цел да популяризира успехите на съвременната хематология, без да представя директна реклама на фармацевтични продукти, уточниха организаорите. Домакин и модератор на конференцията е проф. Стефан Горанов, началник на Клиниката по клинична хематология на УМБАЛ „Свети Георги“, а в събитието ще участват партньорски и пациентски организации.

Кросът „Спри рака“ пък се организира за втора поредна година, като през 2016 г. се проведе на 22 май. Спортната проява има социална насоченост – въвличане на повече хора в активен начин на живот, движение, социални контакти за всички, преминали през онкозаболяванията, и техните близки. „Целта ни е да учим на съпричастност и гражданска активност обществото, както и да създадем ежегодна традиция за провеждане на подобни събития. Също така искаме хората да проявяват еднакво уважение към лекаря и към активния начин на живот. Всички, които ще се включат в благотворителния крос или ще се превърнат в дарители. Продължаваме съвместната си работа за здравето на пациентите с кръвни заболявания и за развитието на научните изследвания. Апелът на кроса „Спри рака“, както и набраните средства, неслучайно са ориентирани към болните от злокачествени кръвни заболявания. Около 1/3 от смъртните случаи в света се дължат на някои водещи поведенчески и хранителни рискове: индекс на висока телесна маса, нисък прием на плодове и зеленчуци, липса на физическа активност, липса на профилактика, тютюнопушене и употреба на алкохол”, коментира председателят на Сдружение „Спри рака“ Росица Касабова.

„Спри рака“ е неправителствено сдружение в помощ на пострадалите от най-тежката диагноза – рак. Сдружението организира и провежда благотворителни събития в Пловдив и страната за набиране и предоставяне на средства за оборудване, ремонт и консумативи в клиниките и отделенията по клинична хематология, за стипендии на лекари-специализанти в областта на клиничната хематология, за научни открития и разработки клиничната

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.