130-метрова рисунка за 130-годишнината на зоопарка в София

Снимка: Благой Кирилов

Уникален театър във вода и ново мобилно приложение представят до дни

На 19 май деца ще нарисуват 130-метрова картина за 130-годишнината на столичната зоологическа градина през 2018 г., съобщи пред „Труд“ шефът на зоопарка Добромир Бориславов. След като бъде нарисувана на 19 и 20 май, картината ще остане в зоопарка. На 18 май в 11 ч. кметът на София Йорданка Фандъкова ще открие изложба за историята на градината. Ще бъде представено българско и уникално за Европа мобилно приложение „Умен зоопарк“. С него чрез телефона си, заставайки пред клетката на всяко животно, ще можем да разберем историята му, пресъздадена все едно самото то я разказва. Ще бъдат открити нови заграждения за сурикатите. В края на месеца започва сериозна реконструкцията на залата на трите маймунарника, сектора на приматите. Очаква се тя да продължи до началото на есента.

На 19 май от 11 часа в зоопарка пък ще има концерт на Детския радиохор на БНР.

В 11.30 ч. стартира концерта "Джаз за деца" с "Венци Благоев ДЖАЗТЕТ", гост-вокалист Марина Господинова и детска вокална група "Пим-Пам". В 12.30 ч. започва викторина за деца "Минута е много" с водещ Петър Вучков.

На 20 май 19.30 ч. ще се проведе първият в Европа воден куклен театър. Такъв съществува само на едно място в света – в делтата на Червената река - Виетнам. Това е древен традиционен куклен театър и до ден днешен тайните му остават загадка както за публиката, така и за професионалистите.

Всички събития от програмата са безплатни срещу билет за вход в Зоологическата градина. Касите ще работят с удължено работно време до 19 часа.

Коментари

Задължително поле