1300 лв глоба за жена, ударила директорка на детска градина

Снимка: Архив

Районният съд в Павликени постанови 1300 лв глоба за жена, която ударила директорка на детска градина. Наказанието е наложено след споразумение с прокуратурата за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административна санкция по реда на чл. 78 А от НК на извършителката.

Салиме Х. е призната за виновна за това, че на 17 юли тази година в павликенското село Дъскот в двора на целодневна детска градина ударила длъжностно лице. Жената се нахвърлила върху Пенка Б. и захванала да я налага с юмруци по главата при изпълнение на службата й. Разярената извършителка и причинила лека телесна повреда.

На 7 септември 2015 г. Салиме Х. подала заявление до директора на ЦДГ, че желае детето й да посещава и да се храни в детската градина и подписала декларация, че ще заплаща до 10-то число на месеца таксата за предходния месец. В злополучния ден след като довела детето си, майката заявила на Пенка Б., че отива да изтегли пари и обещала, че до 10 часа ще заплати дължимите такси за цялата година. Тя не ги била плащала и сумата, която дължала била около 200 лв.

Жената всеки месец вземала детски надбавки, но винаги намирала причина да не плати дължимата в детската градина такса и дори ставала агресивна, когато и се поставял този въпрос.

Около 16,30 часа Салиме Х. влязла заедно с двете си децата в двора на забавачката, приближила директорката, която била с гръб към нея и започна да й нанася удари. По време на саморазправата агресивната майка крещяла, че няма да допусне да и искат повече пари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България