1300 км безплатно на година

Хибридната Sonata се възползва от слънчевата енергия

Хибридният модел на новата Sonata става първият автомобил на Hyundai със соларна система на покрива за зареждане на батерията. С помощта на безплатната слънчева енергия се намаляват допълнително замърсяването на природата и разходите за гориво и електричество.

Соларните панели в покрива могат да зареждат батерията на хибридната система не само когато автомобилът е в покой, но и в движение. По този начин е възможно да се генерира енергия от 30 до 60% от капацитета на батерията всеки ден. Слънчевите лъчи „подаряват“ на водача 1300 км допълнителен пробег годишно.

Хибридният модел Sonata е оборудван с 2,0-литров бензинов двигател и електрически мотор, съчетани с 6-степенна автоматична трансмисия. Чрез специално разработено приложение за смартфон определени функции могат да се управляват дистанционно. От своя телефон собственикът има възможност да отключи или заключи колата, да активира алармата и дори да стартира двигателя, а също така и да налага ограничения на скоростта, ако дава автомобила за ползване на друг човек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили