1300 стъпала към Паметника над Шумен остават затворени

Паметник 1300 над Шумен

Пуснаха други любими паркове

1300-та стъпала, които водят към Паметник "Създатели на българската държава" над Шумен и са любимо място за бързи сутрешни разходки на шуменци остават затворени. Това реши на свое заседание в понеделник Общинският кризисен щаб. Той отвори за разходки Шуменско плато, парк „Кьошкове“ и Градската градина в Шумен.

Пешеходните разходки в природния парк „Шуменско плато“ са разрешени при 2 метра и половина дистанция и носене на предпазни маски. До паметника „Създатели на българската държава“ също ще се стига, но само по страничен калдъръмен път и през други подходи.

Остава забраната за придвижване с автомобили към платото. Не се разрешават посещенията на заслоните. Изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете към платото също остават. Служители на ОД на МВР и инспектори от общината ще следят за стриктното спазване на ограниченията.

Отворена за посещение е и Градската градина в центъра на Шумен, което ще става също при много стриктно спазване на наложените ограничения. Влизането е през централния вход, а излизането – от изходите към автогарата, жп-гарата и към ул. „Станционна“ . Не се разрешава сядането на тревните площи и на пейките в градината.

Разрешават се посещенията на индивидуално спортуващи и колоездачи в природния парк „Шуменско плато“, „Кьошковете“ и в района на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България