1312 прокурори избират онлайн свой представител

Евгени Иванов от Военно-апелативна прокуратура е кандидат за попълване на квотата на обвинителите във Висшия съдебен съвет.

Попълват прокурорската колегия във ВСС

Тайната но вота е гарантирана

1312 прокурори са избрали да гласуват дистанционно онлайн на насроченото за 19 и 26 септември Общо събрание за избор на представител във Висшия съдебен съвет (ВСС). Право на глас имат 1531 служители на държавното обвинение. До 25 август бе срокът, в който те можеха да заявят дали желаят да пуснат хартиена бюлетина, или да дадат вота си по интернет.

Прокурорите ще гласуват за кандидата Евгени Иванов от Военно-апелативна прокуратура и за пети път изборът на членове на ВСС ще се извърши чрез пряк избор, уточниха от сайта “Правен свят”.

При заявено електронно гласуване на всеки магистрат се дава индивидуален талон, който съдържа информация, известна само на него и номер, чрез който талонът може да се блокира, ако се обяви за загубен. В системата не е предвидена и няма възможност да се проследи кой как е гласувал - тайната на вота е гарантирана. Достъпът до нея е ограничен за мрежи извън територията на България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право