Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

14 двойки са избрали изнесен ритуал за брак в Търново

Снимка: Pixabay

Общо 52 700 лв. е внесло дружество „Обредни дейности” в общинската хазна на Велико Търново през миналата година. Постъпленията от такса „откупуване право на ползване на гробни места” са с 37 170 лв. повече от 2015 г. Общинската фирма, е в ожесточена конкуренция в частните погребални агенции, като делът на организираните погребения през изминалата година е 42% на 58% в полза на частниците. „Доста е обезпокоителна тенденцията за намаляване на пазарния дял на дружеството в резултат на агресивната политика на някои частни погребални агенции. Същата е ситуацията и при радостните обреди”, се казва в отчета на ръководството на дружеството.

Затова през настоящата година ще се акцентира на така наречения „изнесен ритуал” при сключването на брак. През 2016 г. той е бил предпочетен от 14 двойки, а местата, на които е извършен ритуала, са паметника на Асеневци, вип площадката „Звук и светлина” и в музейни обекти.

394 000 лв. са планираните разходи на „Обредни дейности” ЕООД за 2017 г., а планираната печалба се равнява на 6000 лв. В края на 2015 г. дружеството е взело заем от Общинската агенция за приватизация от 30 000 лв. за закупуване на комбиниран багер. Към момента заемът е погасен на 50 %.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.