14 деца са били изведени с полиция от нощни заведения в Сливен и областта

14 непълнолетни момичета и момчета са били изведени с полиция от нощни заведения и игрални зали при операция, разпоредена от ГД "Национална полиция", съобщиха от ОД на МВР. Операцията е проведена в нощта срещу 19 май.

В Сливен са били проверени пет нощни заведения и четири игрални зали. В три от нощните заведения, в центъра на града, са били установени 10 деца, без придружители. Всички са били отведени в местното РУ на МВР, откъдето са се обадили на родителите. На родителите са били съставени актове по Закона за закрила на детето и протоколи за предупреждения по Закона за МВР.

В Котел са проверени 10 заведения и 2 игрални зали, съставен е един акт за неупражнен родителски контрол. В Нова Загора са установени три деца при проверката на 5 заведения и 4 игрални зали, съставени са два протокола и един акт на родителите им. В Твърдица не са констатирани нарушения.

Операцията се провежда с цел да бъде обезпечена сигурността на децата на обществени места, да бъдат ограничени противообществените прояви и престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни лица. Проверките на полицията продължават.

Коментари

Задължително поле